facebook

В Україні після потепління і дощів вдарять сильні морози: названо “переломну” дату

У середу, 3 лютого, південно-західний вітер принесе в Україну потепління і дощі, місцями стовпчики термометрів піднімуться до +12 градусів. Однак вже 6-7 лютого в Україну повернуться сильні морози.

Передає – джерело.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру. Так, 4 лютого вдень по всій країні температура повітря буде вище нуля, найтепліше буде на півдні. Усюди очікуються опади у вигляді дощу, а в північних областях ще й мокрий сніг. 5 лютого вже почне холоднішати. На півночі країни – до -10 градусів. У решті регіонів вдень прогнозується від +3 до -7 градусів. При цьому по всій Україні буде хмарно з проясненнями, без опадів. Морози посиляться 6 лютого. Так, вдень очікується від +9 (на заході) до -10 градусів (на півночі). Вночі стовпчики термометрів опустяться до -14 градусів.

7 лютого буде ще холодніше. У північних областях вночі очікується до -18 градусів. Тепло утримається лише на Закарпатті, де навіть вночі стовпчики термометрів не опустяться нижче +2 градусів. У Києві вночі прогнозується -13 градусів.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що температура повітря в лютому буде нестабільною. В один день вона може підвищуватися, а в іншій – знижуватися. На територію країни прийдуть кілька циклонів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...