facebook

Хто в Україні взагалі не отримає пенсію: нові вимоги

В Україні зовсім без пенсії залишаться ті, хто не заробив 15 років стажу. Водночас із 2022 року на пенсію в 60 років зможуть виходити тільки ті, хто має 29 років стажу, а в 63 роки – від 19 до 29 років. Решті доведеться або працювати до 65 років, або взагалі залишатися без виплати від держави.

Інформує – джерело.

Про це йдеться в законі про обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування”. Вимоги до пенсії в 65 років мінятися не будуть, а ось щоб вийти на заслужений відпочинок вчасно, потрібно подбати про офіційне працевлаштування. Вже зараз ви можете оцінити, чи зможете вийти на пенсію вчасно.

Для цього порахуйте, у якому вам році виповниться 60 років і скільки стажу у вас буде до цього моменту. Цього року потрібно 28 років, наступного – 29 років. Вимоги будуть рости щорічно на 12 місяців, поки не досягнуть позначки в 35 років стажу. Якщо пенсії не вистачає, потрібно або офіційно працевлаштуватися, або ж накопичити кошти, щоб доплатити, або ж працювати ще кілька років після 60-ти. Також варто відзначити, що в більшості країн Європи загальний пенсійний вік уже підвищили, в Україні ж, незважаючи на поради МВФ, його не переглядають.

Раніше на пенсію можуть виходити багатодітні матері або батьки, ті, хто має 40 років стажу, а також окремі категорії робітників (на шкідливих роботах).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...