facebook

Челенджі у ТікТок чи «групи смерті»? Прокурори шукають причини сплеску самогубств серед дітей

Причиною зростання кількості самогубств називають активізацію «груп смерті» на кшталт «Синього кита»

В Україні почастішали випадки самогубств серед підлітків. 2021 рік почався із 18 самогубств та спроб їх вчинення. Вік дітей, які накладають на себе руки – від 10 до 16 років. Про це розповіла начальниця департаменту захисту дітей та протидії насильству Офісу генпрокурора Юлія Усенко в Facebook.
Причиною зростання кількості самогубств деякі джерела називають активізацію, так званих, «груп смерті», на кшталт «Синього кита».

«І в кожному окремому випадку важлива робота підрозділів кіберполіції по виявленню таких небезпечних контентів, вжиття заходів до їх блокування. За даним кіберполіції, ними постійно здійснюється моніторинг таких каналів, але на жаль, жодної інформації щодо їх офіційного встановлення чи блокування немає», – повідомила вона.

Усенко також прокоментувала трагедію, яка сталась 16 лютого у Боярці, де дві дівчини отруїлися «Дротаверином», що призвів до смерті однієї з них. Співробітниця Офісу генпрокурора стверджує, що дівчата не мали суїцидальних нахилів та проблем у родині. Отже, ювенальні прокурори закликають до реагування на ситуацію на державному рівні.

«Близько місяця школярка, що вижила, побачила в соціальний мережі ТікТок відеозапис, де на чорному екрані було речення: «Випий 40 таблеток «Нош-пи» та побачиш, що буде». Ось результат – дитина 13 років загинула!», – написала прокурорка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі слідчими відпрацьовуються версії негативного впливу Інтернету, схиляння до самогубства, відносин з родиною та однолітками, законність продажу ліків дітям.

«Але дівчата не були схильні до самогубства, проблем у сім‘ї та з однолітками не мали. І цей приклад ще раз наголошує на пріоритетності таких справ, які в більшості сприймаються як нещасні випадки, а насправді криють в собі багато проблем, з якими наші діти стикаються в повсякденному житті», – наголошує Усенко.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...