facebook

Треба обмежити в’їзд на Франківщину інших хворих: в області знову стоятимуть карантинні блок-пости

Про це повідомили 17 лютого на брифінгу в Івано-Франківській ОДА.

Передає – джерело.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в області знову закривають кафе й заборонять масові заходи, а через брак місця у лікарнях, ДСНС планує розгорнути мобільний шпиталь.

За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, за результатами засідання комісії ТЕБ і НС було прийняте рішення про додаткове розгортання в області 600 ліжок.

«Також прийнято рішення, і буде звернення від голови ОДА про виділення обладнання з мобільного шпиталю, яке передадуть в область і розмістять на базі Богородчанської лікарні. Хочеться наголосити, що система охорони здоров’я має свої межі та потужності, але подолання коронавірусу – це проблема, до якої мають долучатися всі, і влада, і люди, і бізнес», – наголосив Ляшко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук зазначив, що влада всіх рівнів спрямовує усі можливості для забезпечення системи охорони здоров’я.

«Обмеження, які є наразі, показують свою неефективність, тому потрібні жорсткіші заходи. Прошу всіх віднестися до карантинних вимог максимально відповідально. Ціль наша одна – збереження здоров’я прикарпатців. Потрібно перервати ланцюг поширення цього вірусу, не можна допустити колапсу в системі охорони здоров’я», – каже Бойчук.

Голова облради Олександр Сич зауважив, що сподівається на жорстку прагматичну дію всіх, хто залучений до системи охорони здоров‘я.

«А від людей зараз потрібна максимальна самодисципліна», – додав Сич.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що на базі кардіоцентру у Франківську кілька поверхів також відведуть для розміщення хворих на коронавірус.

На запитання «Галки», про що саме йдеться, коли говорять про «закриття» Прикарпаття, Андрій Бойчук зазначив, що на в’їздах в область будуть стояти блок-пости.

«До питання закриття області як і до всіх інших обмежень ми будемо підходити зважено. У моєму розумінні є потреба обмежити в’їзд на Франківщину інших ковідних хворих. Блок-пост. Будуть блок-пости з температурним скринінгом, працюватимуть групи з медиків, представників громадськості, ДСНС. Стосовно посилення карантину, то у закладах фізичної культури обмеження стосуватимуться носіння маски дотримання дистанції, дезінфекції.

А основна наша проблема – це місця особливого скупчення людей – транспортні перевезення, ресторатори, готельєри», – наголосив Бойчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...