facebook

Стало відомо, чи буде Польща вакцинувати українських заробітчан

Громадяни України, які легально перебувають у Польщі, зможуть вакцинуватися від коронавірусу, навіть якщо не мали медичного страхування. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я Польщі у відповідь на запит «Укрінформу».

Про це повідомляє zaxid.net

«Іноземці з третіх країн (з-за меж ЄС), які легально перебувають на території Польщі (наприклад, мають карту тимчасового і постійного перебування), будуть вакцинуватися на тих же умовах, що й громадяни Польщі. Це означає, що іноземців, які не застраховані, також будуть щеплювати за бюджетні кошти», – йдеться у повідомленні.

Щеплення іноземців, зокрема й громадян України, відбуватиметься у Польщі на останньому, третьому етапі кампанії, коли вакцинуватимуться усі громадяни РП віком від 18 років, які не були включені до графіка щеплень на нульовому (медики), першому (літні люди, вчителі, працівники силових структур) та другому (особи з хронічними захворюваннями, працівники критичних секторів економіки) етапах.

Щеплення робитимуть у два етапи на безкоштовній і добровільній основі. Всім, хто отримає щеплення видаватимуть довідку або електронний код, що підтверджують факт вакцинації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щеплюватимуть іноземців однією з трьох вакцин, яку закупив польський уряд – Pfizer, Moderna або AstraZeneca.
Пришвидшення старту щеплення іноземців буде можливим, якщо залишки вакцини не будуть необхідні іншим країнам ЄС або третім державами, з якими можуть бути підписані відповідні угоди.

За даними Управління з питань іноземців, на січень 2021 року карту тимчасового і постійного перебування мали близько 244 200 українців.

Як справи з вакцинацією від Covid-19 у Польщі

На сьогодні, поки Україна тільки готується до проведення вакцинації, в Польщі виконано вже майже 2,4 млн щеплень. Зараз у країні одночасно триває тривають «нульовий» і перший етап вакцинації.

Зараз Польща вийшла на перше місце в ЄС за відсотком людей, які отримали бодай одну дозу вакцини від коронавірусу. За даними станом на 18 лютого, у Польщі провакцинували 3,97% поляків, випереджаючи Грецію (3,82%) та Румунію (3,72%).

В останні кілька днів у Польщі спостерігається спалах інфікування коронавірусом. За останню добу зафіксовано 9073 випадки зараження, що є найвищим показником від першої половини січня.

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський заявив, що у разі зростання кількості інфікованих уряд наприкінці лютого може знову посилити карантинний режим.

Від початку пандемії у Польщі коронавірусом заразилися 1,6 млн осіб, понад 41,5 тис. хворих померли.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...