facebook

Доба на Донбасі: 14 обстрілів, поранено 11 бійців

Сепаратистам неодноразово направлялися запити через ОБСЄ на введення режиму Тиша. Однак у всіх випадках вони були проігноровані.

Підрозділи сепаратистів за минулу добу 14 разів порушили режим припинення вогню. Поранення і бойові травми отримали 11 українських військовослужбовців, повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у ранковому зведенні в суботу, 27 лютого.

Так, поруч з Водяним, що на Приазов’ї, ворог вів вогонь з 120 мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В результаті цього обстрілу шість військовослужбовців отримали осколкові поранення, ще троє воїнів – бойове травмування

У районі населеного пункту Піски сепаратисти відкривали прицільний вогонь з 120 мм і 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Вогнева активність ворога спостерігалася і недалеко від населеного пункту Луганське. Тут тричі відкривався прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї. На цьому ж напрямку велося дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій мінами ПОМ-2.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поблизу Мар’їнки і Лебединського ворог вів прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один військовий отримав кульове поранення.

Біля Кам’янки сепаратисти здійснили кілька пострілів з автоматичного станкового гранатомета, а поруч з Південним – ще й зі стрілецької зброї. У передмісті Світлодарська противник вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

Зазначається, що на обстріли українські захисники давали адекватну відповідь.

Крім того, біля Невельського при підриві на невідомому вибуховому пристрої отримав осколкові поранення військовослужбовець зі складу ООС.

Всіх воїнів, які були поранені за минулу добу, оперативно доставили в лікувальний заклад, де їм надається необхідна медична допомога.

У штабі ООС зазначили, що з метою негайного припинення вогню неодноразово направлялися запити через СММ ОБСЄ на введення режиму Тиша. Однак у всіх випадках вони були проігноровані сепаратистами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...