facebook

Закриття районів у Чехії контролюватимуть 30 тисяч поліціянтів та військові

1 березня, в Чехії набуває чинності жорсткий карантинний захід – заборона залишати район постійного проживання.

Як поінформували в Міністерстві внутрішніх справ, контролювати всі дороги, а також пасажирів потягів і автобусів, будуть 30 тисяч поліціянтів, їм допомагатимуть майже 4 тисячі військових і до 300 офіцерів митної служби.

Винятки стосуються поїздок на роботу в інший район, до лікаря чи з метою допомоги близьким.

Передає – джерело.

Штраф за порушення обмеження вільного пересування може становити 10 тисяч крон на місці, у випадку адміністративного провадження – до 20 тисяч крон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обмеження поширюються також на людей, які вже зробили щеплених проти COVID-19, а також тих, хто вже перехворів на цей недуг. Правило наразі оголошено строком на 3 тижні. В цей час також не працюватимуть дитячі садочки окрім тих, які відвідують діти медичних працівників, поліціянтів або співробітників пошти.

До слова, садочки та 1-2 класи шкіл відкрили лише нещодавно, решта школярів продовжувала навчатися дистанційно. В невеличкому переліку закладів, які працюватимуть, перебувати можливо виключно в респіраторах, так само як у транспорті; в інших закритих приміщеннях – в хірургічних масках, на вулиці також обов’язково треба закривати рот/ніс.

У понеділок уряд ЧР розгляне пропозицію зобов’язати підприємства з понад 250 працівниками тестувати їх. У разі схвалення захід почне діяти з 5 березня. Компаніям, які відмовляться, загрожуватиме штраф до 500 тисяч крон. Наразі влада пообіцяла можливість працівникам промисловості здавати безкоштовно 4 тести в місяць.

Нагадаємо: Чехія наразі посідає сумне перше місце в Європі за показниками захворюваності. У середньому по країні 7-денний показник інфікувань сягає 768 на 100 тисяч населення.

Упродовж суботи, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, у республіці прибуло 7 798 нових хворих на коронавірус. Кількість смертей перевищила 20 тисяч і сягнула 28 лютого 20 339 людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...