facebook

Плакав, був нервовий зрив: 15-річний українець, якого жорстоко побили хулігани в Парижі, дав перші свідчення

15-річний українець Юрій Крученик, якого в Парижі в середині січня жорстоко побила банда підлітків, йде на поправку і недавно вперше дав свідчення правоохоронцям щодо інциденту.

15-річний українець Юрій Крученик, якого в Парижі в середині січня жорстоко побила банда підлітків, йде на поправку і недавно вперше дав свідчення правоохоронцям щодо інциденту.

Про це OBOZREVATEL розповіла тітка хлопчика Ірен. Жінка запевняє, що він “ніколи не потрапляв у поле зору поліції й ні в чому не був замішаний”.

“Днями Юру вперше допитувала поліція. Його питали, чи знайомий він з кимось із нападників, у чому вони були одягнені. Юра нікого з них не знає, всі вони були в капюшонах і захисних масках. Він говорив про те, що ні чекав нападу, тому не міг зорієнтуватися. Один раз слідчий підвищив тон, але адвокат (мер 16-го округу Парижа Френсіс Шпінер, який зголосився захищати українця) відразу зупинив слідчого”, – розповідає родичка.

Зараз Юра перебуває в реабілітаційному центрі. Цими вихідними він уперше вийшов на вулицю, прогулявся в лікарняному дворику 15 хвилин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після допиту Юра погано спав вночі, у нього був нервовий зрив. Він говорив, що йому прикро, що двоє друзів, які були з ним, втекли, він залишився сам на сам із 10 бандитами. Також він не розумів, чому його допитує поліція.

“Юра навіть розплакався, після цього погано спав вночі. Мама і її чоловік пояснювали йому, що така процедура. Навіть потерпілого поліція допитує. Головне, що ти вижив, ти бачиш, чуєш, можеш пересуватися. Словом, заспокоювали його до 2-ї години ночі. На ранок уже дзвонив адвокат, теж розмовляв із ним, наводив приклади зі своєї практики, говорив, що все на його боці”, – розповідає Ірен.

Затримані підлітки, які входять в угруповання з передмістя Парижа, кажуть, що з Юрою не знайомі. Вони розповіли, що нібито напередодні інциденту в них стався незначний конфлікт із кимось із хлопців з 15-го округу французької столиці. Однак підлітки все ж приїхали, щоб помститися комусь із місцевих жителів.

Під руку їм попався Юра з друзями, які саме поверталися з коледжу, розташованого в 15-му окрузі. Друзям вдалося втекти, а українця жорстоко побили. Нападники застосували кийки й залізні прути, йому також завдали рани ножем. У Юрія були поколоті руки і ноги, залишилися шрами на обличчі. Йому ще належить лікування у пластичних хірургів.

Багато французів підтримують Юру. Йому шлють слова підтримки футболісти з клубу ПСЖ, в академії якого українець займався до нападу хуліганів, а також пишуть гравці “Барселони”.

Поки невідомо, чи зможе хлопець знову займатися футболом, це вирішуватимуть лікарі. Адже крім безлічі переломів, у Юрія також є травми голови.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...