Categories: Світ

Закриття районів у Чехії контролюватимуть 30 тисяч поліціянтів та військові

1 березня, в Чехії набуває чинності жорсткий карантинний захід – заборона залишати район постійного проживання.

Як поінформували в Міністерстві внутрішніх справ, контролювати всі дороги, а також пасажирів потягів і автобусів, будуть 30 тисяч поліціянтів, їм допомагатимуть майже 4 тисячі військових і до 300 офіцерів митної служби.

Винятки стосуються поїздок на роботу в інший район, до лікаря чи з метою допомоги близьким.

Передає – джерело.

Штраф за порушення обмеження вільного пересування може становити 10 тисяч крон на місці, у випадку адміністративного провадження – до 20 тисяч крон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обмеження поширюються також на людей, які вже зробили щеплених проти COVID-19, а також тих, хто вже перехворів на цей недуг. Правило наразі оголошено строком на 3 тижні. В цей час також не працюватимуть дитячі садочки окрім тих, які відвідують діти медичних працівників, поліціянтів або співробітників пошти.

До слова, садочки та 1-2 класи шкіл відкрили лише нещодавно, решта школярів продовжувала навчатися дистанційно. В невеличкому переліку закладів, які працюватимуть, перебувати можливо виключно в респіраторах, так само як у транспорті; в інших закритих приміщеннях – в хірургічних масках, на вулиці також обов’язково треба закривати рот/ніс.

У понеділок уряд ЧР розгляне пропозицію зобов’язати підприємства з понад 250 працівниками тестувати їх. У разі схвалення захід почне діяти з 5 березня. Компаніям, які відмовляться, загрожуватиме штраф до 500 тисяч крон. Наразі влада пообіцяла можливість працівникам промисловості здавати безкоштовно 4 тести в місяць.

Нагадаємо: Чехія наразі посідає сумне перше місце в Європі за показниками захворюваності. У середньому по країні 7-денний показник інфікувань сягає 768 на 100 тисяч населення.

Упродовж суботи, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, у республіці прибуло 7 798 нових хворих на коронавірус. Кількість смертей перевищила 20 тисяч і сягнула 28 лютого 20 339 людей.

Оля

Recent Posts

Розкрито секрет ТЦК: кому зараз шлють повістки Укрпоштою

Кому зараз шлють повістки Укрпоштою Кому зараз шлють повістки Укрпоштою Повістки поштою надсилають як тим,…

58 секунд ago

“Посилення мобілізації чекають сотні тисяч чоловіків, бронювання не втратять ці 4 категорії”: мобілізація, повістки, ТЦК

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні продовжується загальна мобілізація, в ході якої військовозобов'язаних громадян…

2 години ago

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Цього року військовозобов'язані українці зіткнулися зі складнощами у отриманні відстрочок від мобілізації. Багато з них,…

4 години ago

Чоловік повісився в одному з районних ТЦК

21 жовтня в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних Полтавської області було виявлено…

6 години ago

Морози змінили густі тумани: синоптики дали попередження про наступну напасть в Україні

Цьогорічний жовтень не перестає дивувати - літнє тело змінилося спочатку дощами, потім морозами, а тепер…

8 години ago

Спершу штраф 8500 грн: а потім позбавлення прав, ще й машину заберуть – суди почали карати водіїв за номери

Водіїв карають спочатку штрафом, а потім позбавленням прав та конфіскацією авто, за що Водіїв попередили…

10 години ago