facebook

Від коронавірусу вакцинували вже більше тисячі бійців ООС

Станом на 5 березня від COVID-19 вакцинували 1030 військовослужбовців зі складу ООС, післявакцинальних ускладнень у них не відмічалося.

Джерело: пресцентр Операції об’єднаних сил

Дослівно: “Станом на 5 березня проведено вакцинацію 1030 військовослужбовців, які залучені до складу ООС, із них 147 медичних працівників. Як повідомляє медична служба, післявакцинальних ускладнень не відмічалось”.

Деталі: Вакцинальну кампанію у ЗСУ розпочали 25 лютого. Збройні Сили отримали від Міністерства охорони здоров’я 14000 доз вакцини Covishield (AstraZeneca).

Для щеплення бійців ООС підготовлено 10 бригад з вакцинації. Кожна бригада оснащена засобами індивідуального захисту, термосумками з холодовими елементами для перевезення вакцин і проведення вакцинальної сесії, протишоковими укладками та забезпечена реанімобілем для надання невідкладної допомоги у випадку післявакцинальних реакцій/ускладнень і негайної евакуації військовослужбовця до закладу охорони здоров’я Міноборони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що за кожним військовослужбовцем після проведення щеплення здійснюється медичне спостереження протягом 30 хвилин.

Щеплення від COVID-19 проводяться на тимчасових пунктах щеплень, розгорнутих на базі військових мобільних госпіталів, цивільних лікарень, де розташовані військові лікарсько-сестринські бригади та медичних підрозділів військових частин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...