facebook

Зеленський про ситуацію з COVID-19: Погано буде всім

У деяких регіонах заповнено вже більш як половину ліжко-місць, а кількість хворих щодня зростає, зазначив Володимир Зеленський.

Якщо не зупинити зростання кількості випадків коронавірусу COVID-19 в Україні, то відбудеться пік захворювання прямо посеред літа. Головною причиною спалаху є недотримання карантину. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час наради, повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 25 червня.

Зазначено, що Зеленський вважає недостатньою роботу з роз’яснення людям необхідності дотримання карантину після пом’якшення правил.

“У нас в деяких регіонах заповнено вже більше половини ліжко-місць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити це зростання, буде пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий ослабленню карантину”, – заявив Зеленський.

Водночас міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав, що при дотриманні заходів, розроблених урядом для стримування коронавірусу, не може відбуватися значного зростання кількості хворих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“До того ж в деяких країнах заходи пом’якшують навіть більше, ніж в Україні. Міністр робить висновок, що щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину”, – йдеться в повідомленні.

Водночас в МВС повідомили, що за останні три дні утричі збільшили кількість штрафів для підприємств і організацій, що порушують карантин. Найбільше проблем з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанцію і масковий режим. Також проблеми існують зі скупченням людей. Загалом вже застосовано штрафів більш ніж на 5 млн гривень.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко розповів, що цього тижня з 700 до 2500 осіб було збільшено кількість інспекторів, які проводять перевірку закладів і роз’яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...