facebook

“Пекло. Люди кричали, кликали на допомогу. Нам нічим було їм допомогти”: медики розповіли про порятунок постраждалих (фото)

У Польщі автобус з українцями потрапив у ДТП, що призвело до загибелі 5 людей, і ще 41 громадянин постраждав. Жахлива аварія сталася у п’ятницю вночі на автостраді А4 поблизу міста Кашице. За попередньою версією, водій автобуса рейсом Познань – Херсон не впорався з керуванням.

Про це заявив прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко у своєму Twitter.

Страшна аварія сталася недалеко від центру обслуговування пасажирів.

Всього в салоні автобуса перебувало 57 людей, в тому числі і двоє водіїв.

За словами прес-секретаря Підкарпатської пожежної охорони Марчіна Бетлея, автобус впав за огорожу і частково скотився в кювет, передає TVN24.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, деякі люди спочатку сказали, що відчувають себе добре, і були доставлені в будівлю, що охороняється місцевою владою. Однак у міру того, як емоції вляглися, люди почали відчувати різного роду обурення.

Також повідомляється, що кілька людей, які потрапили в лікарню, перебувають у важкому стані.

Для евакуації постраждалих на місце ДТП відправили два вертольоти.

“Перша бригада рятувальників була на місці буквально через дев’ять хвилин після дзвінка. Рятувальники почали перевозити людей, троє людей загинули, ще двоє померли на ізоляторі під час рятувальних операцій. – сказав Яновський.

За словами очевидців, поранені кричали та просили про допомогу, але ніхто з пасажирів не міг нічого зробити. Що сталося в момент аварії – розповіли самі пасажири.

Про це повідомляє телеканал TVN 24.

“Пекло. Люди кричали, кликали на допомогу. Нам нічим було їм допомогти”, – згадує один з учасників аварії.

Другий додає, що “поліція і медики попрацювали добре”. У рятувальній операції брали участь 30 пожежників і два вертольоти.

“Вони прибули швидко”, – відзначає він.

Спочатку служби повідомили про шість загиблих в результаті аварії, але вранці прессекретар Підкарпатського воєводства Михайло Мельничук повідомив, що загинуло п’ять осіб.

Він також зазначив, що це число може збільшитися, оскільки кілька людей перебувають у лікарнях у критичному стані. У службі швидкої допомоги розповіли, що у постраждалих – множинні травми голови, хребта, живота і кінцівок.

Воєвода Підкарпаття Єва Леніарт повідомила, що налагоджено зв’язок з консульськими службами України, також прибув консул з Любліна. За її словами, особи, які потрапили в ДТП, зараз перебувають в гуртожитку в Ярославі, вони забезпечені гарячою їжею і напоями, за ними спостерігають психологи.

“Коли буде прийнято рішення, що вони зможуть продовжити подорож і будуть готові зробити це самі, вони будуть доставлені до дорожнього переходу в Корчовій, і там, своєю чергою, їх чекатиме український автобус, який доставить їх до місця призначення”, – додала вона.

Воєвода сказав, що люди, які подорожують автобусом, не були організованою групою. Це був маршрутний автобус, який забирав людей з зупинок на маршруті.

“Ці люди не знали один одного”, – сказала вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...