facebook

«Ніби пандемії і немає» — туристка про дотримання карантину на курорті у Буковелі

Івано-Франківська область, як і гірськолижний курорт «Буковель», з 26 лютого перебуває в «червоній» зоні карантину. Останніми тижнями у регіоні фіксували велику кількість захворілих на коронавірус.

Причиною різкого зростання кількості випадків інфікування коронавірусом є «тісне спілкування, недотримання маскового режиму і соціальної дистанції» під час свят, повідомляла пресслужба Франківської ОДА.

Туристка, яка відпочивала у Буковелі з 19 по 22 лютого, розповіла, що далеко не всі відпочивальники(-ці) та персонал дотримувалися правил карантину ще до введення локдауну.

«У «Буковелі» працювали усі ресторани та заклади без обмежень. Багато працівників носили маску на носі, далеко не всі з відвідувачів користувалися антисептиками, попри попередження розвішані усюди. Те ж саме стосується маскового режиму», – каже туристка.

З 23 лютого керівництво курорту повідомило, що усі заклади працюватимуть на виніс. Проте не всі дотримувались і цього правила.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Відкривали інші зали, працювали підпільно. Виходили з ситуації, щоб не закриватися зовсім. Проте це не стосується ресторанів – вони не працювали», – пояснює жінка.

У Ворохті на Франківщині, за словами туристки, карантинних обмежень взагалі ніхто не дотримувався.

«Усі заклади працювали, у магазини майже усі заходили без масок, антисептиків також ніде не було. Ми один день забули взяти антисептик, так не могли ніде його знайти. Така халатність з боку туристів через те, що ніхто не контролює дотримання цих правил. Навіть кияни, які сюди приїжджають, не дотримуються карантину. У Буковелі немає такої атмосфери карантину, складається враження, ніби пандемії немає», – каже вона.

Станом на 2 березня на Франківщині зареєстрували 649 випадків коронавірусу – найбільше з усіх областей.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу з 26 лютого Івано-Франківська область перейшла до «червоної» зони карантину. Зокрема, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив організувати КПВВ на Франківщині та проводити температурний скринінг, а у закладах охорони здоров’я на територіях, де реєструють велику кількість хворих – розгорнути додаткові ліжка.

Також до 12 березня заборонено посадку і висадку пасажирів на рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом у населених пунктах Івано-Франківської області.

При цьому курорт «Буковель» продовжить працювати – працюватимуть траси та підйомники, готелі (в тому числі з включеними сніданками). На винос і з доставкою можна буде робити замовлення в кафе, барах, ресторанах. Проте до 12 березня тут обіцяють скасувати масові заходи, концерти та розважальні програми, йдеться у повідомлені пресслужби курорту.

Також на території «Буковелю» зберігається масковий режим, всюди доступні місткості з антисептиками, проводиться ретельне прибирання і кварцування номерів. Медичний пункт працює цілодобово, тут можна зробити ПЛР-тест.

17 лютого голова парламентського комітету із питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив, що більшість лікарень Івано-Франківської області, які повинні приймати хворих на коронавірус, заповнені на 90-100%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...