facebook

Нас кидало по салону, як іграшки, а водій в цей час… Виживші розповіли, що відбувалося в автобусі під час ДТП у Польщі

Імена українців, які загинули в аварії в Польщі, будуть відомі у понеділок, 8 березня. За словами генконсула Василя Павлюка, прізвища жертв ДТП оприлюднять із дозволу місцевої прокуратури.

Станом на неділю, 7 березня, 24 українця перебувають у лікарнях.

Дев’ятеро – в тяжкому стані. Причину ДТП з’ясовує тамтешня прокуратура. На місці, де сталася аварія, уже все прибрали. Працюють дорожні служби, які лагодять відбійник. А у глибокому кюветі можна побачити зорану колесами автобуса землю.

Передає – джерело.

ДТП сталася в ніч проти суботи на автобані неподалік міста Ярослав.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водій рейсового автобуса “Познань-Херсон”, як звучить у сухих поліційних звітах, не впорався з кермуванням, автобус злетів із дороги, пробив відбійник, злетів у кювет і перекинувся.

В автобусі перебувало 57 осіб, із них двоє водіїв – усі українці. Більшість пасажирів не були пристебнуті пасками безпеки, кажуть рятувальники. Удар був такої сили, що людей, як іграшки, розкидало по салону. Двоє людей загинули на місці, троє – під час рятувальної операції.

Потерпілих шпиталізували в шість лікарень різних міст. Дев’ятеро дістали вкрай тяжкі травми. У шпиталі міста Перемишль – жінка в критичному стані. У неї сильно побита голова й обличчя. Документів у неї не було, тож її досі не ідентифікували. Та навіть легші травми обтяжені важким психологічним станом потерпілих.

Жінка з Кривого Рогу розповіла, що сіла в автобус у Вроцлаві, на місце з правого боку, саме туди, куди й припав удар. На її очах загинули двоє людей.

У Михайла Токмакова поламана рука й ребра, забій груднини. Із Польщі додому в Донецьк чоловік повертався з дружиною, накрив її собою і вона зазнала легких травм. Наразі він не знає, де вона перебуває, бо в ДТП утратив телефон, а її номер недоступний. Михайла врятувала ввічливість. Він поступився своїм місцем дівчині, що хотіла сидіти коло вікна. Дівчина померла.

Наголошується, що обидва водія на момент аварії були тверезими, в їх крові не виявили ні наркотиків, ні алкоголю. Ймовірно, причиною ДТП стало те, що водій не впорався з керуванням.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...