facebook

Штрафи для водіїв різко підвищили: скільки і за що потрібно заплатити

Штрафи для водіїв, які керують транспортним засобом напідпитку, різко збільшили. Відповідний закон підписав глава держави Володимир Зеленський.

Про це повідомили у пресцентрі Офісу президента.

Як зросли штрафи:

Якщо поліція впіймає нетверезого водія, то кермувальник заплатить 17 тисяч гривень штрафу. Також у нього заберуть водійські права терміном на один рік. Раніше штраф був 10 тисяч.

Повторне порушення упродовж року передбачає покарання у вигляді 34 тисяч гривень штрафу. Права заберуть на три роки з оплатним або безоплатним вилученням автомобіля.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще один варіант покарання – адміністративний арешт на 10 днів з позбавленням водійських прав на 3 роки та вилученням транспортного засобу.

У випадку третього керування автомобілем напідпитку упродовж року передбачена 51 тисяча гривень штрафу. Також позбавлятимуть прав на 10 років та конфісковуватимуть авто.

В’язниця за ДТП з жертвами

За ДТП у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, в результаті якого потерпілий отримав травми середньої тяжкості, позбавлятимуть волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Такі ж дії будуть карати позбавленням волі на термін до 3 до 8 років (позбавлення прав від 5 до 8 років) в разі, якщо потерпілий отримав важкі травми.

Якщо потерпілий загинув, винуватцю у стані сп’яніння загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням прав на термін від 5 до 10 років. Якщо жертв кілька – це каратимуть позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням прав на термін від 7 до 10 років.

Штрафи для водіїв

Мінімальний штраф підвищили до 510 гривень. Таке покарання передбачено за:

непристебнутий ремінь;

відсутність шолома у мотоцикліста;

неосвітлений номерний знак;

розмова по телефону за кермом без гарнітури;

порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону.

За втечу з місця ДТП штраф складе 3,4 тисячі гривень. Таке ж покарання буде за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год.

За ненадання переваги в русі авто “швидкої”, поліції або аварійній службі адмінстягнення складе 680 грн. Створення аварійної ситуації каратимуть штрафом у 1445 грн, а за порушення, яке призвело до ДТП – 850 грн.

Їзду без прав каратимуть штрафом у 425 грн. Однак якщо у водія прав немає зовсім, йому доведеться заплатити 3,4 тисячі грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...