facebook

Нещасні щасливі: як живуть люди і що знають люди в селі, де вбили Машу Борисову. Фото та відео

Житель села Щасливе Херсонської області Микола Васильович зізнався у вбивстві 7-річної Маші Борисової. У Нацполіції заявили, що результати ДНК-експертизи підтвердили причетність підозрюваного чоловіка до злочину.

Кореспонденти OBOZREVATEL приїхали в село, щоб дізнатися нові подробиці страшної трагедії, а також поспілкуватися з друзями затриманого і Машею (щоб подивитися відео, прогорніть до кінця сторінки).

Щасливий. Що це таке і як там живе?
Невелике село Щасливе на самому півдні України невелике і спокійне. Тут пасуться корови, тут багато красивих коней, у багатьох жителів невелика ферма – кури, півні, качки і кролики.

Поблизу Олешків пісків, лісів і до Азовського моря півтори години їзди. Таким чином, вам не доведеться йти на ваші враження. З Херсона дістатися до селища нескладно – від автовокзалу є автобуси, але вони не користуються особливим попитом. Останнім часом сюди часто доїхають люди на таксі, зокрема, представники ЗМІ. Мінімальний тариф від 700 гривень.

Біля села проходить Північно-Кримський канал. Міст, який веде до Щасливого через канал, знаходиться в аварійному стані і якщо його не відремонтувати якомога швидше, селянам доведеться доїхати до райцентру польовими дорогами. У селі проживає близько тисячі людей, переважно пенсіонерів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

інфраструктури. Happy був заснований в 1950-х роках, а до 1970-х років це було дійсно щасливе поселення. Тут побудували школу, дитячий садок, спортивний зал і кілька магазинів. Все працює зараз. І навіть більше. Село виглядає досить акуратно. У старих адміністративних будівлях, замінених склопакетами, є «Нова пошта» і навіть сучасний дитячий майданчик, але дітей там зараз навіть вдень.

Ми прийшли в той час, коли батьки приходять до школи, щоб забрати дітей зі школи.

Раніше батьки брали після уроку тільки першокласників. Решта учнів приїхали і пішли зі школи самостійно, або пішли у віддалені куточки села на стару школу «Пазика». Зараз більшість дітей все ще приходять забрати своїх батьків.

Зараз в Happy робота як така немає підробіти, пов’язаної з сільським господарством: картопля садити, капуста, потім городи. Місцеві кажуть, що багато хто їде шукати своє щастя в Херсон, є люди, які поїхали заробляти за кордон. Один з наших співрозмовників розповів, що з кінця листопада по березень роботи в селі немає. Це могильний копач, і це рідкісний дохід – в минулому році в селі було близько 30 похоронів і в багатьох випадках родичі вважають за краще рити могилу самі. Підозрюваного у вбивстві Маші Борисової, Миколу також підозрюють у вбивстві копача могили.

“Ну, там спочатку взяв 200 гривень, потім 500, а потім 800. Що це за робота?» – розповіла нам на громадських засадах помічниця місцевої дільниці. Загалом, тимчасовий заробіток є основним джерелом доходу для місцевих жителів.

Підозрюваний зізнався у вбивстві. Що про нього говорять люди?
16 березня минуло 9 днів з моменту жорстокого вбивства Маші Борисової. Людей у селі майже немає, дітей зі школи забрали батьки, а ті, хто старший, пішли в магазин і відразу втекли. Щасливий порожній. Місцеві журналісти спілкувалися неохоче, часто навіть не прізвища. Однак після переконання або хитрощів все ж здався під нашим тиском.

Найбільш розмовними були двоє працівників сільради, які розповіли нам, що в цей день має прийти дочка Миколая, щоб вирішити деякі справи. Вона живе в Росії, чи то в Санкт-Петербурзі, чи то в Виборзі. Ми не змогли її знайти, але місцеві жителі сказали нам, що вона відправила батькові гроші. Так у Миколи була певна «фінансова подушка». І всі в селі наголошую, що у нього є ферма: кролики, кури, качки. Однак зовсім недавно все “хороше” забрала його сестра.

 

У Миколи був чималий будинок – двокімнатна квартира, кілька сараїв і мотоцикл, на якому він часто виходив за місто, щоб вкрасти деревину. Про це нам розповів місцевий помічник дільниці.

«Так, у нього була ферма, незважаючи на те, що він пив. Ми знали, що він краде деревину в інших селах, але випадків крадіжок у нашому селі не було. Він сказав, що нічого не бере у власного народу”, – сказав наш співрозмовник.

Він також зазначив, що у Миколи є прізвисько “Тип типу”, оскільки він часто став говорити з цими словами-паразитами.

Судячи з усього, правоохоронців навісів Миколи ще не перевірили, так як вони зважують замки, і вони не опечатані. Там багато мотлоху – дошки, стара ванна, якийсь інвентар. Але його квартира опечатана і всі її обходять.

Подейкують, що підозрюваний все ще був відомий як його сексуальні пригоди. “Так, все село знала, що це за ліжко, і часто все це обговорювала. Вона була величезною, сильною – жінкам це подобається”, – розповів місцевий житель Олександр.

Найбільше місцевих жителів дратувала груба поведінка Миколи. Всі як кажуть, що він постійно присягав і любив старіти. Правда була неохайна і часто вибачалася за свої образи.

“Одного разу дядько Коля п’яним вдарив мою дитину, коли ми йшли по сходах. Діти гралися на сходах і він штовхнув мою дочку”, – розповіла Наталія, яка їла в школу слідувати за дівчинкою.

Однак жінка зазначила, що наступного дня вибачилася і присягнула, що це сталося випадково: “Ми його тоді не скандалили – він чоловік, який тут боявся. Він приїхав з в’язниці з Казахстану”.

Підозрюваний пив. Продавці розповіли, що в основному він купував пиво, горілку, сигарети, хліб. Він пив у своїй квартирі або місцевій “закусочній” біля одного з магазинів. Один з місцевих жителів розповів, що часто “пропускав склянку” з підозрюваним. Однак він не став коментувати можливу причетність Миколи до вбивства.

В местной “наливайке” подозреваемый пил со своими товарищами.
Але працівники сільради в один голос сказали, що він напився до такого стану, що лежав прямо під входом до їхнього будинку. “Він лежав біля нашого входу 7-8 березня. У нього були серйозні проблеми з алкоголем”, – сказав наш співрозмовник.

Як вбили дівчину? Версії місцевих жителів
Наиболее разговорчивой оказался соседка подозреваемого, учительница местной школы Валентина Андреевна. Она поведала, что живет в селе уже 55 лет и на своей памяти не помнит подобной трагедии. Также она подтвердила тот факт, что подозреваемый крепко выпивал со своими друзьями у себя в квартире.

Гараж подозреваемого в убийстве.
Она помнит и поведение Николая в дни поиска Маши Борисовой. Валентина рассказала, что подозреваемый в убийстве вел себя необычно.

“Седьмого числа он выпивал, было много людей в его квартире. Вообще он пил последние три недели – так что вонь в квартире стояла. А вот в дни поиска девочки он постоянно нервничал, выйдет во двор, закурит сигарету и аж трусится. Постоянно смотрел в сторону сарая, где потом нашли Машу. Я спросила его – чего ты нервничаешь, а он в ответ сказал, мол страшный сон приснился, наверное, пойду вешаться”, – вспомнила Валентина.

Соседка Николая, Валентина Андреевна рассказала интересные детали тех дней.
Также она припомнила, что где-то 6-7 марта отец девочки заходил в гости к подозреваемому. А девочка как раз пошла его искать, после этого ее уже никто не видел. Валентина Андреевна также вспомнила, что седьмого или восьмого марта Николай ходил в магазин покупать освежитель воздуха.

“Он 8 марта утром ходил пьяный по подъезду и поздравлял женщин с праздником. Был такой уже грязный, противный. А на следующий день был трезвый, в чистой рубашке, даже квартиру “вылизал”. Я так думаю, что и освежители он покупал для ликвидации запаха”, – уточнила соседка подозреваемого.

Входные дверь в квартиру подозреваемого.
Корреспонденты OBOZREVATEL отправились в местные магазины, дабы подтвердить информацию о покупке подозреваемым освежителей воздуха. Одна продавщица подтвердила нам ее.

“Ну, понимаете, он никогда таких средств не покупал, а как раз тогда купил флакон освежителя воздуха”, – заявила местная продавщица.

OBOZREVATEL побывал и на месте, где спрятали труп убитой девочки. Это сарай без крыши, который расположен в нескольких десятков метров от дома. Сейчас он обвязан ленточкой и к нему никто не подходит. Здесь стоит невыносимый запах. Примечательно, что вокруг этого печального места, жители села уже давно устроили свалку – кругом огромные пакеты с мусором, бутылки, мешки.

Местные предполагают, что подозреваемый воспользовался суетой вокруг поисков девочки и ночью подкинул труп в мешке в этот сарай.

Труп Маши Борисовой подкинули в сарай возле сельской свалки.
“Как его, смотрите. Полиция с волонтерами очень серьезно все смотрела, и этот сарай тоже! Однако труп Маши Борисовой подкинули уже, когда в этом месте поиски прошли. Владельцы сарая заметили, что дверь покосилась и сразу вызвали правоохранителей”, – отметил местный житель.

16 марта, на девятый день после смерти девочки в поселке снова кого-то хоронили. Во время нашего визита на могиле девочки никого не было. Здесь оставили очень много венков, цветов, между которыми разместили школьный портрет Маши Борисовой.

На могиле девочке много венков, но люди почти не ходят.
Что о родителях Маши говорят односельчане?
Корреспонденты OBOZREVATEL пообщались и с учительницей матери убитой девочки.

“Я ей всегда говорила, что она бывает грубая и тому подобное. Так и вышло. Трое детей, но муж ушел. Они вроде были в гражданском браке. У нее есть старшая дочь. Но она уже замужем и живет в Херсоне. Еще два ребенка жили с ней”, – заявила наша собеседница.

А соседка Николая Валентина Андреевна также рассказала, что мать и отец девочки были на учете из-за того, что часто выпивали. Правда, в последнее время мать девочки ничего не употребляла. Это подтвердил и местный помощник участкового.

Корреспонденты OBOZREVATEL стучали в двери квартиры, где жила Маша Борисова, однако дверь никто так и не открыл, хотя за ней кто-то находился и смотрел в глазок. Отметим, что на входной двери этой квартиры есть вмятины, а рядом жаргонные надписи.

Двери в квартиру, где жила Маша Борисова.
Кто был за дверью неясно, но как оказалось, мать девочки увезла ее сестра из села Новая Маячка.

Отметим, что практически никто из жителей села не захотел комментировать другие преступления, которые ранее совершал подозреваемый, в частности, об изнасиловании мальчика. Только работницы сельсовета упомянули о том случае и рассказали, что он это сделал вместе с еще двумя мужчинами около двадцати лет назад.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...