facebook

Мін’юст запропонував українцям безоплатну правову допомогу: не треба навіть виходити з дому

У Міністерстві юстиції України нагадали, що у липні 2020 року було презентовано мобільний застосунок “Безоплатна правова допомога” – що є таким собі “юристом у смартфоні”. Відповідно в Україні можна отримати безоплатну правову допомогу безпечно вдома.

 


Які переваги цього застосунку і чому додаток варто встановити на смартфон кожному українцю, пояснили у пресслужбі Міністерства юстиції України на офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

“З розвитком цифрових технологій, здається, чи не кожна сфера нашого життя почала активний перехід в онлайн. А як щодо правової допомоги? Нині, аби державний сервіс, який декларовано державою – доступ до правосуддя, – міг бути застосований кожною людиною, в якої є мобільний телефон, юридичні консультації теж надаються через онлайн-системи.”, – йдеться у повідомленні.

Як зауважили у Мін’юсті, у Європі, вже давно знайдено рішення, коли кожен може отримати кваліфіковану юридичну консультацію онлайн, не виходячи з дому. Водночас в Україні такі сервіси дещо “молодші”, однак, як запевняють у відомстві, не менш дієві.
У Мін’юсті радять встановити цей додаток собі на смартфон, адже в ньому зібрано все, що стосується послуг системи БПД:

посилання на профільний закон;
роз’яснення “первинка-вторинка”;
можна швидко з’ясувати, хто має право на вторинку;
є телефон гарячої лінії;
запит на email-консультацію під рукою;
можна дати запит на отримання адресної допомоги;
можна знайти, де найближчий центр або бюро (+карта);
є контакти центральних органів влади;
можна дізнатися, які ще ГО можуть надати правову допомогу в регіоні;
можна прочитати найактуальніші консультації з довідково-інформаційної платформи “WikiLegalAid”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Завантажити застосунок «Безоплатна правова допомога» можна у Google Play чи App Store. Крім того, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від ґендерно зумовленого насильства й торгівлі людьми, ветерани АТО/ООС та члени сімей загиблих, особи з інвалідністю можуть отримати правову інформацію з широкого кола питань ще й завдяки іншому мобільному застосунку – “Твоє право””, – йдеться у повідомленні міністерства.
Мін’юст
Як пояснили у Мін’юсті, у додатку користувач отримує покроковий алгоритм дій стосовно захисту та відновлення своїх прав, а також максимум корисної інформації та посилання на законодавчу базу. Застосунок “Твоє право” також містить не лише правову інформацію, а й надає можливості переходу на зовнішні ресурси, наприклад на електронні державні сервіси.

 

Скріншот: facebook.com/minjust.official

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...