facebook

“Не вісім тисяч”: українські підприємці отримають компенсацію за простій під час локдауну

Населення України в період жорсткого карантину в регіонах отримає підтримку від держави. Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“За дорученням президента Володимира Зеленського обговорили сьогодні з міністрами механізми виплат компенсації підприємцям”, – зазначив Шмигаль.

“Доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через введення червоного рівня епідемічної небезпеки в їх населеному пункті”, – повідомив Шмигаль.

За словами радника керівника Офісу президента Андрія Єрмака та ексміністра економіки Тимофія Милованова, сума виплати підприємцям буде залежати він рівня середньої зарплати у конкретних містах і може відрізнятися в залежності від регіону, пише ТСН.

“Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Повинно бути в межах середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівню цін у конкретних містах. Хтось може навіть отримати більше, ніж у Києві, таке теж можливо”, – висловився він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Милованова, програма підтримки бізнесу буде працювати за таким алгоритмом: місцева влада області “червоної” зони повинна розробити пакет підтримки і показати його центральній владі. Після цього центральна влада додасть до тих коштів, які готова надати місцева влада, ще 100%.

“Таким чином намагаємося всі разом допомогти, місцева і центральна влада навпіл, 100% + 100%. Це і відповідь, де взяти гроші: разом, я думаю, буде легше знайти кошти, ніж політично вибирати одну сторону, яка повинна підтримати всіх”, – пояснив радник голови ОП.

Утім, в областях, де складна фінансова ситуація, Милованов каже, що слід офіційно звертатися до центральної влади, і вона буде вирішувати ситуацію.

“Є регіони, де просто складна фінансова ситуація, вони тоді звертаються до центральної влади, і вона буде вирішувати і робити винятки. Але має бути звернення, що вибачте, у нас не виходить, немає грошей. тоді центральна влада зможе допомогти. Якщо ви пам’ятаєте, коли видавалися ці 8 тисяч гривень, це робилося ще до локдауну. Механізм видачі через “Дію” і Пенсійний фонд працює. Одна з вимог програми, до речі, щоб виплати були через “Дію”, тому що це дозволяє домогтися прозорості, швидкості та унеможливити зловживання”, – додав Тимофій Милованов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...