facebook

Відомі імена чотирьох загиблих воїнів під Шумами. ФОТО

26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами позицій 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ загинули четверо українських військовослужбовців.

Серед полеглих українських військових 47-річний Сергій Барнич з Калуша Івано-Франківської області. Спогадами про бійця поділився його сусід Богдан Білецький.

Пішов воювати з початку війни, в одному з боїв втратив (згоріли) документи, і відповідно не міг оформити допомогу, але ніколи не жалівся, не нарікав, не вимагав грошей, землі, пільг, а коли небайдужі люди допомогли відновити документи і йому пропонували заслужені санаторії і поїздки на відпочинок, він відмовлявся, бо мав їхати на схід.

Внаслідок обстрілу загинув військовослужбовець із 143-го Центру розмінування у Кам’янці-Подільському, підполковник Сергій Коваль. Про це інформує пресслужба 143-го Центру розмінування (військова частина А2641) у фейсбуці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З сумом повідомляємо, що сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України героїчно загинув наш побратим – підполковник Коваль Сергій Васильович. Кадровий офіцер, випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту, Сергій Коваль усе своє професійне життя присвятив Збройним силам України, – інформує пресслужба 143-го Центру розмінування (військова частина А2641) у фейсбуці.

Третій загиблий під Шумами – 27-річний Максим Абрамович із Дубровиці Рівненьскої області.

Дубровицька громада з великим болем сприйняла сумну звістку: на Сході загинув боєць з Дубровиці Максим Абрамович 1994 року народження, розумний, щирий, відповідальний, небайдужий, патріот України, – йдеться на ФБ-сторінці Дубровицької міськради.

Максим навчався в Дубровицькій школі №2, був добрим учнем, активним спортсменом, вихованцем школи бойового гопака; представляв Дубровиччину на різних змаганнях.

Надалі Абрамович навчався в університеті в Харкові. З 2017-го по 2020 рік проходив службу в Збройних силах за контрактом та брав участь в бойових діях в зоні АТО. В грудні 2020 року знову став на захист України, підписавши новий контракт.

Внаслідок атаки російських окупантів також загинув Сергій Гайченко із Синельниківського району Дніпропетровської області. Про це “Новинарні” повідомив волонтер Павло Собко, який допомагає 10 огшбр.

Ім’я загиблого Гайченка ввечері 27 березня також оприлюднили журналісти “ТСН“.

У сюжеті Руслана Ярмолюка йдеться про обставини, за яких загинули четверо українських воїнів під Шумами. Один із військових спершу підірвався на міні, яку закинули окупанти. На допомогу йому вийшла група евакуації.

Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти “водокачки”, розташованої поруч. При цьому ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона. Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...