facebook

Батько плаче, хоче забрати сина: що з хлопчиком, якого мати викинула у вбиральню на Харківщині

Життю дитини, врятованій у вбиральні на Харківщині, загрози немає.

Про це пише Суспільне. Новонароджений, якого знайшли у громадській вбиральні у селищі Панютине під Лозовою, пролежав у поліетиленовому пакеті близько 30-40 хвилин. Стан дитини задовільний, матері готують підозру. Провадження можуть перекваліфікувати. Як уточнили у поліції, матері 39 років. Вона спершу заперечувала свій вчинок, але потім повністю визнала, розповів начальник слідчого відділу Лозівського райвідділу поліції Олександр Гангур.

“Вона співпрацює. Вона не може повідомити, для чого вона це зробила, оскільки першочергово вона це заперечувала, але потім повністю визнала свою провину. Як вона зробила, для чого зробила — на даний момент ще й психологи з нею працюють”, — сказав Гангур. Після визнання провини породілля покаялася, каже правоохоронець.

“Вона щиро кається. Як вона повідомляє, що вона коли пішла, вона хотіла повернутися, але не встигла, приїхали працівники поліції”, — говорить Гангур.

За даними свідків, дитина перебувала у поліетиленовому пакеті близько 30-40 хвилин. Через цю обставину слідчі можуть перекваліфікувати статтю зі залишення в небезпеці на замах на умисне вбивство. Слідчі планують судово-медичні та психіатричну експертизи. На обліках у психіатра чи соціальних служб жінка не перебувала, уточнив Гангур. За його словами, батько дитини про вчинок жінки не знав і планує забрати дитину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Співмешканець був шокований від цієї новини. Чоловік, наскільки нам відомо, і досі перебуває у лікарні, з малюком, доглядає його”, — повідомляє правоохоронець.

“Батько цього дуже хоче. Він щиро плакав, емоції були щирі, психологи це підтвердили. Так, батько дуже хоче забрати свого малюка. Нам відомо, що два дні він перебуває у лікарні. Люди небайдужі, наскільки мені відомо, допомагають малюку, оскільки сім’я не може дозволити собі купити елементарні речі”, — говорить Гангур.

У лікарні кажуть, ніхто з родичів дитину не відвідував. Стан хлопчика покращився, розповіла завідувачка відділення акушерства Лозівського територіального медичного об’єднання Олена Філімонова.

“Стан дитини задовільний. Їй вчасно було надано первинну допомогу. Дитинка на даний момент абсолютно здорова. Поступила до нас у стані переохолодження. І треба було в перші хвилини надати негайну допомогу і зігріти дитинку”, — сказала Філімонова. Окрім малюка, у жінки ще четверо дітей, двоє з них — повнолітні, по 20 років. Зараз жінка перебуває вдома. Слідчі готують її підозру, прокуратура клопотатиме про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...