facebook

В Одесі облили фекаліями пам’ятний знак загиблим воїнам АТО. Фото

В Одесі невідомі особи вчинили наругу над пам’ятним знаком загиблим на Донбасі воїнам Антитерористичної операції (АТО), обливши його фекаліями.

Про інцидент повідомив письменник та ветеран Валерій Пузік у Facebook. Одесит також розмістив відповідне фото.

“Ранок. Сьогодні. Пам’ятний знак загиблим воїнам АТО в Одесі невідомі облили фекаліями”, – написав він.

Пам’ятний знак, над яким так поглумилися зловмисники, розташований на проспекті Шевченка поблизу будівлі Одеської обласної держадміністрації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У коментарі “Суспільному” Пузік додав, що облитий пам’ятник помітив випадково, під час ранкової прогулянки з сином. За його словами, представників поліції чи будь-яких інших установ на місці не було.

У пресслужбі ГУ Нацполіції в області запевнили, що поліцейські перевіряють інформацію щодо інциденту.

“Повідомлення про те, що невідомі облили пам’ятник воїнам, які загинули в зоні проведення Операції Об’єднаних сил, правоохоронці виявили під час моніторингу інтернет-мережі. За цим фактом триває перевірка”, – додали у відомстві.

На жаль, це не перший випадок, коли невідомі псують пам’ятний знак загиблим воїнам АТО. Зокрема у 2017 році його облили фарбою. Тоді поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України.

Відомо, що на місці пам’ятного знака в Одесі планують створити меморіал загиблим на Донбасі захисникам України. Згідно з проєктом, довжина мармурового помосту меморіалу становитиме 20 метрів. У верхній частині плити скульптор пропонує зробити 21 виріз, куди згодом висадять дерева. На бічних панелях мають вигравіювати імена мешканців Одеси та області, які загинули, захищаючи Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...