facebook

Львівські лікарі витягли з легені 17-річного хлопця цвях: “Ситуація була дуже небезпечною” (ФОТО)

Лікарям вдалося врятували 17-річного підлітка з Львівської області, якому цвяхозабивний пневматичний пістолет випадково вистрілив у грудну клітку.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомила Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “Охматдит”.

Медики були в шоці, коли швидка допомога привезла хлопця з пораненням грудної клітини. У нього діагностували ураження лівої легені.

Повідомляється, що хлопець любить майструвати і в суботу якраз прибивав дощечки. Після роботи він зібрав інструменти, спіткнувся на сходах і впав.

У цей момент цвяхозабивний пневматичний пістолет випадково вистрілив йому цвяхом в грудну клітку. Хлопцеві стало важко дихати і йому викликали бригаду швидкої допомоги. Його стан був важким.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У хлопця розвинувся лівосторонній пневмоторакс-повітря потрапило в грудну клітку, здавило ліву легеню і зміщувало серце вправо. Після проведення рентгена, медики вже точно знали, що у в області лівої легені хлопця знаходиться цвях.

“Ситуація була дуже небезпечна-до аорти не вистачало всього кілька міліметрів. Якби цвях пробив аорту, ми б його вже не встигли врятувати, враховуючи, що доїхати з району до Львова так швидко неможливо. Але цьому хлопцеві буквально пощастило-цвях пробив легеню. Ми мали ще час на порятунок”, – розповів дитячий хірург “Охматдиту” Микола Микита.

“Ми застосували найновішу сучасну методику лікування – торакоскопію. Тобто та видалення цвяха з грудної клітини. Ми дістали цвях без жодних розрізів, локалізація цвяха це дозволяла”, – розповів дитячий торакальний хірург “Охматдиту” Олег Ленів.
Медики додали, що операція пройшла успішно і пацієнт впевнено йде на поправку.

“Треба ще кілька днів, щоб рана у легені загоїлася остаточно. Сьогодні йому знімуть один дренаж, а через кілька днів – ще один”, – зазначили вони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...