facebook

У двох країнах виявили підроблену вакцину Pfizer

У Мексиці та Польщі виявили підроблену вакцину проти коронавірусу, розроблену нібито американською компанією Pfizer і німецькою BioNTech

На сьогодні відомо, що щеплення фейковим препаратом отримали щонайменше 80 мексиканців. Про це повідомляє газета Wall Street Journal.

Зазначається, що одна доза вакцини, яку видавали за Pfizer, у Мексиці коштувала приблизно $1000. Водночас препарат мав підроблене маркування.

За словами міністра охорони здоров’я мексиканського штату Нуево-Леон Мануеля де ла О Кавасоса, дози вакцини зберігалися в пивних холодильниках, на препараті вказувався неправильний термін придатності й не збігався номер партії з вакциною, відправленою в штат.

У Польщі підроблену вакцину використати не встигли. За даними влади, ймовірно, фейковий препарат насправді був ліками проти зморшок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уточнюється, що флакони були вилучені в обох країнах під час розслідувань. Пізніше Pfizer підтвердила, що препарати є підробкою.

Додамо: нещодавно генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла заявив, що людям після двох щеплень від коронавірусу може знадобитися ще й третя доза. Він також не відкинув імовірності, що доведеться робити щеплення щороку.

Але у ВООЗ зазначили, що поки не розглядають рекомендацію вакцинувати проти COVID-19 трьома дозами препарату Pfizer.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...