facebook

У Дніпропетровську завершують роботи над першим музеєм АТО просто неба

У Дніпропетровську завершують спорудження вуличної експозиції першого в Україні музею АТО.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Фахівці вже закінчили будівельні роботи, нині – встановлюють експонати. Своє місце на майданчику під відкритим небом вже зайняли БТР, башта танку, «швидка», міномет, згорілий автомобіль.

muzej_ato_dnipro

Кожен експонат вуличної виставки, яка створюється біля Дніпропетровського історичного музею ім. Яворницького, наочно розповідає про історію війни на Сході України. Виставка під назвою «Дорогами Донбасу» займатиме тисячу квадратних метрів. Вона відтворюватиме тривожну атмосферу у зоні АТО та героїзм українського солдата.

«В експозиції буде скульптура маленької дівчинки, яка дає яблуко бійцю. На її створення нас надихнула реальна історія. Військовий врятував від ворога 5-річну дитину, батьки якої загинули під обстрілом. Хлопець був поранений, йому довелося здатися в полон, проте життя дівчинці він зберіг», – розповіла один з організаторів музею, координатор Центру допомоги учасникам АТО Наталя Шуліка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Незабаром тут також з’являться і інші цікаві експонати, зокрема, блокпост української армії. Виставку доповнять артефактами привезеними із зони АТО, гільзами, уламками та простріленими дорожніми знаками з Донбасу.

Проект Музею АТО розробляли історики, музейники, художники та дизайнери Дніпропетровської області та України. До його створення долучилися волонтери та безпосередні учасники Антитерористичної операції в Донецької та Луганської областях.

Музей складатиметься з двох частин. 500 квадратних метрів займатиме виставка у самому закладі, вдвічі більше – на вулиці поряд з ним. Відкрити вуличну експозицію планують до кінця травня. Сам же музей АТО, що розповідатиме про патріотизм, мужність та незламність духу українських воїнів, прийматиме перших відвідувачів наприкінці цього року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...