facebook

Уряд встановив розмір компенсацій у разі смерті або інвалідності через вакцинацію від COVID-19

Кабінет міністрів України опублікував 23 квітня постанову № 371 від 31 березня щодо компенсацій у разі смерті або отриманні інвалідності після вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19. У разі летального випадку передбачається виплата понад 1,7 млн гривень.
Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Для проведення виплат компенсацій МОЗ виділяється понад 55,9 млн гривень, які є залишком коштів з Фонду боротьби з COVID-19 за 2020 рік. Документ затверджує порядок виплат, а також порядок використання коштів.

Передбачаються наступні компенсації:

у разі смерті після вакцинації від COVID-19, членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого виплатять в 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (понад 1,7 млн гривень);
у разі встановлення інвалідності після вакцинації від COVID-19, передбачається разова виплата: для осіб з інвалідністю I групи — 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (908 тисяч гривень); з інвалідністю II групи — 350-кратний розмір (794,5 тисяч гривень); з інвалідністю III групи — 300-кратний розмір (681 тисяча гривень);
Зазначається, що у разі ускладнень після вакцинації від COVID-19 вакцинами або іншими медпрепаратами за процедурою ВООЗ “COVAX“, виплати держкомпенсації не передбачаються.

В уряді наголосили, що порядок, умови та критерії встановлення інвалідності після вакцинації встановлюватиметься протоколом розслідування групи оперативного реагування на несприятливі події після імунізації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, у Держбюджеті на 2021 рік на сферу охорони здоров’я в Україні передбачено видатки у розмірі 161,4 мільярда гривень. Зокрема, на боротьбу з COVID-19 було закладено 19,4 мільярда гривень, з них: на програму медгарантій — 15,8 мільярда гривень, на проведення вакцинації — 2,6 мільярда гривень, на запобігання поширення коронавірусу у школах — 1 мільярд гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...