facebook

У «Слузі народу» запропонували встановити єдиний прожитковий мінімум для всіх

В Україні необхідно скасувати градацію прожиткових мінімумів і встановити єдиний для всіх громадян, піднявши його до рівня 40% від середньої заробітної плати.

Про це заявила Галина Третьякова, голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від Партії «Слуга народу», в інтерв’ю «РБК-Україна».

Нардеп повідомила, що нею був зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт № 3515, в якому вона запропонувала пов’язати прожитковий мінімум із середнім рівнем заробітної плати

«Спочатку я пропоную, щоб це було 40%, а взагалі хотіла б, щоб 60%. У проєкті же прописано, що протягом 10 років він буде рости на 1% – до 50%. Якщо зробити відразу 50%, це розбалансує держбюджет», – зазначила Третьякова.

Станом на сьогодні в комітеті ведуться дискусії про розмір прожиткового мінімуму і про те, як і від якого рівня заробітної плати його потрібно рахувати. При обліку різниці між середніми зарплатами в різних регіонах, Третьякова запропонувала звернути увагу на середній дохід українців по всій країні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України планує відв’язати від прожиткового мінімуму в Україні низку соціальних виплат, зборів, штрафів та інших платежів. З цією метою Кабмін подав низку законопроєктів до Верховної Ради України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...