facebook

“Їсти на гробах – не православно”., – ієрарх ПЦУ розповів, як відзначати Проводи

Митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ Іоан розповів, як християни повинні вшановувати пам’ять померлих на Проводи.

Про це пише Про все.

Часто Проводи нагадують велике міжродинне застілля: родичі кладуть поверх могили солодощі та крашанки, самі сідають “пообідати” поруч. Проте митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан розповідає, що Православна Церква виступає проти такого формату.

“Насамперед ми радимо починати поминальний день із храму, а не гробу. Бо у Хомину неділю в храмах служать панахиди в пам’ять про спочилих рідних. Навіть якщо не можете прийти в неділю в церкву – прийдіть за кілька днів до Проводів і замовте панахиду. Після неї можна йти на кладовище, бо за правилами на нього ходять, щоб закінчити почату в церкві молитву. Для цього й наші священники йдуть: щоб покропити могилки святою водою, щоб помолитися на кладовищі”, – каже священнослужитель.

Митрополит не схвалює “об’їдання” та “обпивання” на цвинтарях. “Покладати їжу на гроби – не православно, її взагалі не можна класти поверх могили. Ми не підтримуємо об’їдання та “обпивання” на могилах, тим паче, коли після людей лишається купа їжі та сміття на гробах і біля них”, – наголосив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...