facebook

Де українці отримуватимуть пенсію з 1 вересня

До 1 вересня українці, які отримують пенсії через Укрпошту, можуть самостійно вибрати банк для здійснення подальших виплат. Але це торкнеться не всіх категорій пенсіонерів.

Про це заявила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в Києві Ольга Пасічник, повідомляє НВ.

«У разі, якщо до певного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ Ощадбанк, який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувач буде проінформований», – пояснила вона.

Пасічник зазначила, що громадяни можуть в будь-який час змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Також вона роз’яснила, що адресна доставка за місцем фактичного проживання збережеться для:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– осіб з інвалідністю I групи;

– осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

– осіб, які досягли 80-річного віку;

– одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги по догляду.

Це передбачено постановою Кабінету міністрів № 277 від 29 березня 2021 року, в якому прописані заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України.

Як повідомлялося, з 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога в Україні будуть нараховуватися на банківський рахунок – за винятком окремих категорій осіб.

Також в Україні запроваджується конкурсний механізм відбору постачальників послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів.

На сьогодні такі послуги надає Укрпошта.

Тарифи за надання цих послуг будуть визначатися в договорах, укладених за результатами конкурсу, і не можуть бути вищі за тарифи на оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошової допомоги, встановлених Кабміном.

Перший конкурс повинен бути проведений Пенсійним фондом до 1 вересня 2021 року. До проведення конкурсу Укрпошта продовжить здійснювати виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...