facebook

«Сьогодні сімейний лікар та лікарка в Україні — центральна постать в охороні здоров’я», — НСЗУ

19 травня НСЗУ присвятила пресбрифінг Всесвітньому дню сімейного лікаря. Про те, як нині працює первинна ланка та скільки в середньому заробляє сімейний лікар, розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський.

У трансформації системи охорони здоров’я, яка зараз відбувається в Україні, первинна ланка медичної допомоги є пріоритетною та ключовою, вважає Андрій Віленський. За даними дослідження «Індекс здоров’я», у 2019 році в Україні вдвічі зросла частка тих споживачів амбулаторної допомоги, які отримували її в сімейного лікаря, — з 35% до 60%. Отже, на думку очільника НСЗУ, Україна рухається до світової моделі, коли до 80% потреб у медичній допомозі пацієнт задовольняє на первинному рівні

«Сьогодні сімейний лікар та лікарка в Україні — центральна постать в охороні здоров’я. Ці фахівці довели, що можуть проводити ефективну профілактику та лікувати широкий спектр захворювань. Вони стали партнерами на шляху турботи про здоров’я для кожного пацієнта», — підкреслив Андрій Віленський. Нова успішна первинна ланка — одне з важливих досягнень трансформації медичної галузі, вважає Андрій Віленський. «Пацієнт, маючи право вільно обирати лікаря, зважає на якість медичної допомоги, додаткові сервіси та ставлення до себе. А зростання кількості приватних закладів та лікарів-ФОП стимулює конкуренцію і змушує медзаклади покращувати якість надання послуг. Тож пацієнтоорієнтований та сімейноорієнтований підхід вже працює на первинній ланці», — пояснив очільник НСЗУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...