facebook

«Приснись мені, Катя, розкажи, що було»: батьки померлої у Рівному породіллі подаватимуть до суду (ФОТО/ВІДЕО)

Батьки впевнені, їхня донечка померла через халатність медиків.

Це була третя бажана вагітність, 27-річна Катя чекала на донечку. Щасливою, вона мала б виносити новонароджену з пологового, втім у середу, 19 травня, Катя померла у реанімації.

За попереднім висновком патологоанатома, смерть настала через розрив матки та емболію навколоплідними водами, які потрапили в легені. Рідні переконані, якби їхній доньці зробили кесарів ростин раніше і не відтягували, трагедії можна було б уникнути.

14 травня вона ходила на УЗД, показало, що плід розвинений на 40-41 тиждень. Дівчинка була 4 кілограми, її вже треба було кесарити, але вони відтягували, поки вона не розірвала матку, – переконана мама Каті Ніна Кириловець.

З Рокитного 27-річна жінка приїхала народжувати у Рівне, була впевнена, що так безпечніше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У міському пологовому Катя була під лікарським наглядом із 6 травня на збереженні. У неділю, 16 травня, дівчина розповіла мамі, що лікарі кажуть, ніби тонус матки підвищений – тобто дитина готова народитися.

У понеділок, 17 травня, лікарі не почали кесарів розтин. І вночі з вівторка на середу вона померла. В 18:00 вона вже не брала телефон. Ми не знаємо, що там відбувалось. Кожної ночі прошу, приснись мені, Катя, розкажи, що там було. Народжувати у рівненському пологовому Каті порадили знайомі. Знайомі порадили, кажуть, добрий лікар. Цей добрий лікар навіть не вийшов до нас, коли ми приїхали до доньки. Ми цю лікарку навіть в очі не бачили, – розповідають батьки. Нині у міському пологовому триває службове розслідування, щоправда, за словами батька Каті, акушерку, яка приймала пологи, навіть не відсторонили від службових обов’язків. Вона працює у звичному режимі, – каже батько Каті Петро Кириловець.

У Рокитному у Каті залишились ще дві донечки. 6-річна Настя цьогоріч піде до школи, втім на її першому дзвонику мами вже не буде. У Насті скоро випускний у садочку і вона вже каже, що у всіх на святі будуть мами, а в мене не буде, – зі сльозами на очах розповідає мама померлої породіллі.

Тато Каті Кириловець налаштований рішуче та буде подавати до суду. Чоловік впевнений, його донечка загинула через халатність медиків. Тут суцільний фінансовий конвеєр. Спочатку плати гроші, а вже потім допомога, – переконаний Петро Кириловець. У четвер 27-річну Катю поховали. Новонароджену дівчинку рідні назвали Ангелінкою. Вже незабаром донечку заберуть додому, виховувати її буде тато та батьки померлої породіллі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...