facebook

У новому меню для школярів – 160 страв

24 травня представили нове меню на чотири тижні, яке складається зі 160 страв.

Презентували меню перша леді України Олена Зеленська, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр освіти Сергій Шкарлет та шеф-кухар, який працював над розробкою страв для школярів, Євген Клопотенко, пише LIGA.Life.

“Багато з норм вступають в силу з 1 вересня, є ще час підготуватись. Я не можу проконтролювати, чим харчується моя дитина, коли я її не бачу. Цифри на початку нашої роботи 91% їдалень в містах і 98% їдалень в селах взагалі не перевіряють калорійність страв. 25% шкіл не перевіряють температуру страв”, – заявила Олена Зеленська.

52% шкіл в селах та 40% в містах не мають потрібних приміщень та обладнання, щоб діти могли нормально харчуватись. Також Зеленська наголосила, що непрофесійні кухарі не можуть працювати у шкільній їдальні, тож необхідно провести реформу з навчання кухарів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цьогоріч Держпродспоживслужба провела 414 позапланових і 8 планових перевірок по безпеці харчових продуктів. Перевірили 3966 постачальників та 466 операторів ринку, які годують 14531 школу. Виявилося, що кожне четверте шкільне меню (23%) порушує норми харчування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...