facebook

В Україні монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: вона може попастися будь-кому

В Україні за монету в одну гривню, яка виготовлена гладким гуртом (неоформлене написами, насічками, малюнками ребро), готові платити десятки тисяч гривень. Залежно від року випуску, така копійка може коштувати майже 25 тис. грн.

Це випливає з даних аукціонах Violity. Обговорити вартість такої металевої гривні можна на спеціалізованих форумах. Ціна може відрізнятися також від стану монети.

1 гривня 1992 року за 24,5 тис. грн

Рідкісну монету з гладким гуртом продано на аукціоні 22 травня. За неї змагалися 53 учасники. В результаті перемогла найкраща пропозиція.

1 гривня 2001 року за 2,3 тис. грн

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Монету продано 23 травня, всього було 36 ставок. Монета також виготовлена гладким гуртом.

1 гривня 2013 року за 2 тис. грн

Тираж 5 тис. штук, 1 ставка, каштани з річного набору.

На спеціальних сайтах допоможуть не тільки продати, але й оцінити вартість грошей із СРСР. Варто зазначити, що чим старіша монета, тим дорожче її можна продати. Також істотну суму можна отримати за рідкісні гроші (наприклад, із вадами).

Попитом користуються і монети номіналом 50 копійок

За рідкісні монети номіналом в 50 копійок 1992 року готові заплатити до 200 доларів. Попитом у нумізматів користується брак і “англійка” (монети, виготовлені за помилковим ескізом).

Так, на аукціонах за 7 рідкісних монет 1992 року випуску просять близько 52 тис. грн. Варто відзначити, що колекція з декількох монет коштуватиме більше, ніж кожна з них окремо. Це пов’язано з тим, що нумізмати можуть витрачати дні і тижні вишукуючи “потрібні” екземпляри, а у випадку з колекцією купують відразу набір.

Як йдеться на профільному форумі Monety, рідкісною вважається монета саме 1992 року випуску. Тоді чеканили англійськими штемпелями на Луганському монетному дворі. Через помилку в ескізах щит вийшов опуклим, а тризуб втиснутим. Нумізмати називають цю монету “Англійка”.

На інтернет аукціонах продають 50 копійок “в нерідному металі” з срібла, бронзи, міді, алюмінію, нікелевого сплаву. Офіційно такі монети в обіг не надходили, це можуть бути пробні екземпляри або невідомо де виготовлені спеціально для заробітку на нумізматах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...