facebook

На Рівненщині на колінах попрощалися із другим воїном ЗСУ, який згорів у бліндажі. Фото та відео

У місті Вараш на Рівненщині провели в останню путь 23-річного воїна Збройних сил України Василя Килюшика. Герой загинув у лютому під час пожежі у бліндажі в зоні Операції Об’єднаних сил.

Як повідомляє “Рівне 1”, прах юного захисника не віддавали рідним, поки тривало слідство. Лише 26 травня загиблого привезли у рідне місто, люди зустрічали її стоячи на колінах (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Труну воїна пронесли Варашем під стягами. До жалобної процесії долучилися сотні містян – рідні військового, його знайомі, побратими та жителі громади.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Василь Килюшик п’ять років служив у 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, був командиром відділення, командиром бойової машини. Про те, що Герой загинув, сім’я дізналася із новин. Лише згодом зателефонував військовий комісар та попросив приїхати на опізнання.

За словами побратимів, які приїхали на Рівненщину попрощатися із Килюшиком, його смерть стала великим ударом для усього взводу. Немало друзів хлопець мав і у рідному місті. Утім, після закінчення там школи він вирішив не продовжувати навчання й одразу вирушив на фронт.

День похорону воїна у Вараші оголосили Днем жалоби, аби гідно вшанувати пам’ять військовослужбовця. Після прощання у міському палаці культури жалобний кортеж рушив містом до цвинтаря у Старій Рафалівці, де солдата похоронили з усіма військовими почестями.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...