facebook

Італійський художник продав невидиму скульптуру за €15 тисяч. Покупцю дали сертифікат як доказ, що це не просто повітря

Італійський художник Сальваторе Гаран за 15 тисяч євро (503 тисячі гривень) продав свою невидиму скульптуру під назвою I am — «Я є».

Покупець заплатив суму, яка у 2,5 раза перевищує початкову. Про це розповів автор скульптури, пише Italy 24 News.

Роботу продали на аукціоні, який організував Art-Rite — один із небагатьох італійських аукціонних будинків, що займається винятково сучасним мистецтвом. Доказом того, що покупець придбав не просто повітря, а твір мистецтва, є сертифікат. Це право власності на нематеріальну скульптуру. Гаран заявив, що його робота поміститься тільки в приватному будинку. Щоб її поставити, треба звільнити на підлозі простір 1,5×1,5 метра.

İtalyan sanatçı Salvatore Garau tarafından yapılan ve fiziksel varlığı olmayan görünmez bir heykel 15 bin euroya satıldı. Eserin fiziksel temsili yok. Sadece orijinallik sertifikası var. Garau “Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir” diyor… pic.twitter.com/0Tu0ACMdCc — Con Sinov (@lordsinov) May 27, 2021

Як пояснив художник, успішний результат аукціону свідчить про незаперечний факт, що порожнеча — це, мовляв, не що інше, як простір, повний енергії. «І навіть якщо ми його (простір — ред.) спорожнимо й нічого не залишиться, згідно з принципом невизначеності Гейзенберга, ніщо не має ваги. Тому він має енергію, яка конденсується і перетворюється на частки, коротко кажучи, на нас», — зауважив італієць. Видання нагадує, що в лютому 2020 року Гаран виставив на площі в Мілані свою роботу «Будда у спогляданні». Скульптура була повністю невидимою, і тому «не може бути відтворена в мережі та скопійована». «Не кажучи вже про те, що нематеріальні роботи Гарана не мають жодного впливу на довкілля», — додає видання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...