facebook

Україна має прозоро розслідувати трагедію в Одесі – Томбінський

838de89-dom

Українська влада має провести незалежне та прозоре розслідування трагічних подій в Одесі, що відбулися 2-го травня 2014 року та покарати винних.

Про це йдеться у заяві голови Представництва Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського.

“Сьогодні ми вшановуємо другу річницю трагічних подій в Одесі, що відбулися 2 травня 2014 року. Тоді понад 40 осіб загинули та понад 200 були поранені”, – йдеться у заяві.

“Я закликаю українську владу слідувати рекомендаціям Міжнародної дорадчої групи Ради Європи та провести незалежне та прозоре розслідування. Всі ті, хто несе відповідальність за злочини, мають постати перед судом”, – наголосив Томбінський.

Як відомо, у листопаді 2015 року у Києві було представлено звіт Міжнародної дорадчої групи про розслідування подій в Одесі з наджорсткою критикою української правоохоронної системи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, у висновках МДГ вказано, що належного розслідування вини міліції, на якій лежить значна частини вини в одеській трагедії, проведено не було. Окрім того правоохоронні органи України знали, проте свідомо гальмували розслідування фальсифікації документів.

У МВС України заявили, що звіт Ради Європи щодо розслідування одеської трагедії є думкою експертів.

2 травня 2016 року, до другої річниці трагедії, в Одесі  посилено заходи безпеки, до забезпечення правопорядку залучені близько 3 тис. правоохоронців та нацгвардійців, вулиці міста патрулюють бійці спецпідрозділу СБУ “Альфа”.

За словами глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, річницю трагедії “використовують і зовнішні, і внутрішні сили, які не хочуть миру в Україні”.

У міськраді Одеси повідомили, що з 7:00 до 24:00 у місті буде обмежено рух автотранспорту в районі Куликового поля та змінено рух міського транспорту, пише Думская.net.

Рух транспорту обмежено по Канатній вулиці (від Італійського бульвару до Пироговської), по Пироговській (від Канатної до Середньофонтанської), по Середньофонтанській (від Пироговської до Італійського бульвару) і по Італійському бульвару, крім маршрутних транспортних засобів (від Середньофонтанської до Канатної).

Європейська правда

Джерело – http://www.pravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...