facebook

Як правильно заморозити полуниці на зиму: 3 найкращих способи

Розпочався сезон полуниць, тому кожен з нас хоче зберегти улюблені ягоди до зими. Для того, щоб вони не втратили усі вітаміни, потрібно правильно їх заморожувати. Адже лише у такий спосіб вони будуть смачними, ароматними та корисними.

Ми пропонуємо три найкращі способи для заморожування полуниці. Обирайте той, який вам найбільш підходить.

Правильно заморозивши полуницю, взимку ви зможете отримати приємний аромат літа, який подарує не лише класні емоції, а й забезпечить класні смакові та ароматичні відчуття.

Спосіб 1. Заморожування цілих ягід

Заморожуючи полуницю у такий спосіб можна отримати взимку цілі та максимально красиві ягоди, які порадують око навіть найвибагливішому гурману.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для цього знадобиться тарілка, яку варто обгорнути поліетиленовим пакетом. На невеликій відстані одна від одної варто розкласти полуницю, яку попередньо варто помити, відірвати “хвостики” і осушити за допомогою паперових рушників. Тепер усе відправляємо в морозильну камеру, щоб ягоди замерзли. Після цього пакет герметично зав’язуємо і кладемо в морозильну камеру на тривалий термін.

Це дуже зручний спосіб, адже дає можливість заморожувати полуницю порційно.


Спосіб 2. Заморожування полуниці з цукром
Після заморожування полуниця стає менш солодкою. Тому якщо ви хочете взимку дістати з морозильної камери соковиті солодкі ягоди, цей спосіб ідеальний для вас.
Для цього варто спочатку ретельно промити ягоди, відірвати кінчики, обсушити паперовими рушниками й розкласти на тарілку, застелену харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Злегка заморозити ягоди, а потім пошарово викладати в контейнер. Кожен шар в ємності варто посипати дрібним цукром або цукровою пудрою. Пропорційно для заморожування одного кілограму полуниці у такий спосіб знадобиться 200 грамів цукру.

Спосіб 3. Заморожування полуничного пюре
Спочатку полуницю потрібно підготувати до заморожування. Тобто помити, повідривати кінчики, обсушити й перетерти блендером або іншим зручним способом до стану пюре.
Після цього за бажанням до ягід можна додати цукор (на 1 кілограм полуниці всипати 300 грамів цукру). Готову масу відправляємо в контейнер і ставимо в морозильну камеру.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...