facebook

Директорам всіх львівських шкіл підвищили зарплату до 1000 доларів

З 1 вересня директорам усіх львівських загальноосвітніх шкіл піднімуть заробітну плату до 27 тис. грн.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 14 червня. Як повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, цього року у Львові оголосять конкурси на посаду директора 44 міських шкіл. Директорам усіх шкіл до 1 вересня мають підняти зарплату до 27 тис. грн, пише zaxid.net.

«Тут мова йде не про гроші, а про зміну відношення до освіти як до такої. У нас в університет на викладачів вступають за залишковим принципом. Якщо ти не вступив на інші напрямки, то ти йдеш вчитися на викладача. Коли мова йде про вчителів, про директорів шкіл, то ми говоримо, що є проблеми в непріоритетності. Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної плати має бути у військових, медиків і освітян…Ми бачимо у Львові успішні школи, які випромінюють енергію, де стоять черги з дітей і батьків.

А з іншої сторони бачимо школи, де є спокій. Тому маючи перед собою завдання знайти найкращих 44 претендентів на директорів, ми маємо їм сказати, що ви будете мати зарплату не менше 27 тис. грн», – прокоментував рішення виконкому мер Львова Андрій Садовий.

Додамо, що вчителі та директори шкіл отримують зарплату за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету України. Водночас додаткові кошти для підвищення зарплати директорам шкіл передбачать з міського бюджету Львова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...