Categories: Україна

Кров із горла фонтаном і клінічна смерть: лікарі врятували хлопчика з Прикарпаття

У цій історії було все: зупинка серця, клінічна смерть і кілька реанімацій.

Усе починалося із звичайної бактерійної інфекції горла. В 1 рік 7 місяців у хлопчика заболіло горло. Дитину лікував сімейний лікар у містечку на Івано-Франківщині. Через три тижні дитині стало різко зле і її скерували до Івано-Франківська, повідомляє пресслужба Львівської обласної клінічної лікарні “Охматдит”.

Втім стан хлопчика погіршувався, тому медики з Івано-Франківська радили перевести дитину до Києва, але батьки обрали інший варіант – поїхали у Львів.

Після консиліуму малюка взяли в операційну. Абсцес розкрили, але гною майже не було, натомість отримали багато несвіжих згустків крові. У дитини були всі ознаки сепсису і септичного шоку.

Згустки з горла забрали, але наприкінці операції відкрилася масивна кровотеча. Її відразу ж зупинили і дитина одужувала в реанімації. Однак в хлопчика знову відкрилася масивна кровотеча, кров з горла лилася фонтаном.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У хлопчика на 3 хвилини зупинилося серце, йому зробили непрямий масаж і пряме переливання крові – тут же, в операційній, троє лікарів дали малюкові свою кров. Таким чином серце малюка вдалося запустити.

«Проте вже через тиждень історія знову повторилася – хлопчик виплюнув 2 згустки крові. У день, на який призначили обстеження знову почалася масивна кровотеча, операційна, інтубація і реанімація… На КТ ми їхали у стані підвищеної бойової готовності», – розповідають медики.

Радіологи побачили несправжню аневризму внутрішньої сонної артерії (так звана псевдоаневризма). Тож хлопчику зробили ендоваскулярну операцію – через маленький розріз у судині стегна аневризму виключили із загального кровоплину.

«Зараз з диною все добре, артерія виконує свою функцію і горло теж в нормі. Він нарешті поїхав додому. У світовій літературі не описано випадків псевдоаневризми внутрішньої сонної артерії у дитини такого віку, тому можна говорити, що ми лікарі з унікальним випадком», – каже завідувач ЛОР-відділення Федір Юрочко.

Христина

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

12 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago