facebook

Спека в Україні протримається до кінця тижня – синоптик

До 27 червня українців очікують надзвичайно жаркі дні. Температура повітря, за прогнозами синоптиків, прогріється до +35 градусів.

Що несе з собою така ситуація, і якою буде погода впродовж всього літа?

23 червня майже на всій території України стовпчики термометрів піднімуться до +30+35 градусів. Жарка погода, від якої потерпала Західна Європа, тепер очікує й українців. Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці синоптик Наталка Діденко. Причому в південних і західних областях пройдуть дощі з грозами.

«Що в Києві буде 23 червня? Очікується суха спекотна погода з температурою повітря +32+34 градуси. Така спека протриває до кінця тижня, і вже аж в неділю стовпчики термометрів опустяться до +27+29 градусів», – пише вона.

Пилові бурі і висока ймовірність пожеж

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сухий спекотний період в купі з поривчастим вітром створюють «ідеальну» пожежонебезпечну ситуацію, зауважила у коментарі Радіо Свобода Наталка Діденко.

Банальний недопалок може спровокувати біду

Наталка Діденко

«Банальний недопалок може спровокувати біду. Я рекомендую утриматися від улюблених посиденьок у лісі біля мангалів. Вже не кажу про злочинне спалювання сміття чи сухого листя», – зауважила синоптик.

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці ДСНС. Рятувальники застерігають людей від відвідувань хвойних лісів, закликають не розводити вогнищ і не підпалювати стерню.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...