facebook

Посилювати карантин не потрібно: український імунолог зробив заяву про штам “Дельта”

В Україні виявлення штаму коронавірусу “Дельта”, який був зафіксований у двох громадян, призвів до затвердження Кабміном пакету заходів щодо протидії поширенню небезпечного варіанту вірусу, рекомендованих РНБО. При цьому на думку імунолога, додаткові обмеження в країні вводити не потрібно.

Про це 25 червня заявив лікар Андрій Волянський в ефірі каналу “Україна 24”.

Медик вважає, що посилювати карантин в Україні нема потреби.

Як аргумент лікар-імунолог зазначив, що в країні вже перехворіла на COVID-19 велика кількість людей. Відповідно, вони мають антитіла до вірусу.

“Думаю, що поки ніякі спеціальні заходи в Україні не потрібні, оскільки у нас і в Росії абсолютно різна ситуація. В Україні значно більша кількість людей вже перехворіла”, – заявив Волянський.

Також медик розповів, що на сьогодні немає доказів, що клінічно захворювання, викликане штамом “Дельта”, протікає більш важко “або з якимись явними особливостями”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Волянського, є ряд фактів, які говорять про низьку летальність “індійського” варіанту COVID-19.

“Якщо ми візьмемо Велику Британію, у них була мінімальна кількість щоденних випадків захворювання на початку травня – близько двох тисяч. На сьогодні захворюваність зросла до 16 тисяч. Але при цьому не збільшується кількість летальних випадків”, – сказав лікар-імунолог.

Він додав, що в Британії вже були щеплені від коронавірусу однією дозою 60% населення.

“Тобто країна вакцинована, проте кількість хворих різко зростає”, – звернув увагу медик.

Тому лікар дійшов думки, що штам “Дельта” легша за “традиційний” варіант COVID-19.

“Це говорить про те, що вакциновані не мають явного захисту проти цього варіанту. Але я повторюся, немає летальних випадків. Схоже на те, що це легша форма коронавірусу”, – сказав імунолог.

Зазначимо, раніше сьогодні у ВООЗ заявили про те, що “Дельта” є найбільш заразним штамом, і швидко поширюється серед нещеплених.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...