facebook

Ніякої приватності. У прикарпатській школі дітям поставили чотири унітази й жодної перегородки (ФОТО)

Шкільні туалети, облаштовані з таким “креативним” підходом, у мережі показав голова Косівської громади Юрій Плосконос.

Втім, очільник Косова каже, що це ще не найгірший туалет, який йому довелося побачити у приєднаних селах. Адже подекуди їх просто немає у приміщенні і дітям доводиться бігати на вулицю, інформує “Галка” з посиланням на “Бліц-Інфо”.

“І знову про освіту. Про неї писатиму часто, бо вона “з”їдає” майже 75% бюджету громади, тобто 200 мільйонів з 269 всіх надходжень. На фото “санвузли” в одній із шкіл. І це ще далеко не найгірший варіант. Бо є школи, в яких взагалі ніяких немає. Отакі побутові умови для дітей перейшли нам у спадщину. Всі пам’ятають гасло “Все краще – для дітей”…

Чому так сталося? Невже діти заслуговують рости в подібному свинстві? Сталось так тому, що ніхто не задумувався над економією та ефективним використанням коштів. Легше і популярніше було відкрити чергову школу в далекому селі, в якій вчилось 40 учнів і викладало 20 вчителів. Тепер пожинаємо плоди цих рішень. Тому змушені приймати непопулярні рішення. А зекономлені кошти будуть витрачені на створення належних побутових умов для дітей, покращення матеріально-технічної бази, створення пансіонів для дітей, які живуть далеко від навчальних закладів, закупівлі шкільних автобусів”, – написав Юрій Плосконос.

Виставлених світлин – справжня “мистецька” інсталяція – чотири унітази на підвищенні і ніяких перегородок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“І це не в стадії ремонту, це діти отак ходили в туалет. Отак без перегородок. Тепер тут будуть встановлені перегородки, замінено вікно”, – пояснив Юрій Плосконос.

Водночас Юрій Плосконос запевнив, що до 1-го вересня санвузли в цій школі будуть набагато кращими. Хоч і грошей на капітальний ремонт бракує, але соромно перед дітьми не буде.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...