facebook

Породіллі зможуть обрати між отриманням «Пакунка малюка» і грошима

Грошова допомога буде трошки більшою за 6 тисяч гривень.

Від 1 липня офіційно вступає в силу право вибору для батьків – обирати між натуральною допомогою «Пакунок малюка» та її грошовою компенсацією в обсязі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років.

«Проте, фактично, вибору не існує – тендерні закупівлі “Пакунків малюка” досі не відбулись. А вибір на користь грошової компенсації не дає можливості отримати її відразу у пологовому будинку (як «пакунок») або, принаймні, онлайн», – зазначили у відомстві.

Для оформлення компенсації необхідно пройти низку процедур:

♦ Відкрити спеціальну картку у відділенні Приватбанку

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

♦ Звернутися до центру соціального захисту за місцем проживання з папкою документів (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, довідка з пологового будинку про неотримання «Пакунка малюка» і натуральній формі) та написати заяву.

Цю заяву мають розглянути не пізніше ніж за два місяці і кошти надійдуть на карту. «Користуватися карткою можна виключно у обраному Міністерством соціальної політики переліку онлайн та офлайн магазинів», – наголошують у відомстві.

Також додають, що від липня 2021 року сума грошової компенсації становить 6039 грн. Проте аудит Рахункової палати України виявив, що цих коштів недостатньо, аби придбати набір з «Пакунка малюка» вроздріб у магазинах – для цього знадобиться щонайменше 9000 грн.

Цей пункт постанови чинний лише для батьків, чиї малюки народились від 01.07.2021.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...