facebook

Карта поляка – підводні течії

Одним із найдієвіших методів ополячення людей, які проживають на західних теренах України, є надання їм Карти поляка. Почнемо з того, що карта Поляка – це документ, який підтверджує приналежність до польського народу. Власникові Карти Поляка належать права, що випливають із Закону «Про Карту Поляка»,
В сучасних реаліях отримання такої КАРТИ набуває все більшого бажання у мешканців західних областей та Івано-Франківської області. При цьому не всі знають про деякі підводні течії у ході її отримання, виготовлення.

Щоб отримати документ, треба доказати польське походження, натомість ті, хто цього підтвердити не можуть, повинні пред’явити довідку від польської організації, що підтверджує активну участь претендента у популяризації польської мови і культури.

За інформацією з відкритих джерел різних сайтів і спільнот соцмереж, якщо Ви хочете швидко і не зовсім легально отримати КАРТУ ПОЛЯКА, то за відповідну плату шахраї готові підготувати пакет сфабрикованих доказів польськості. А у майбутньому, власники Карт можуть претендувати і на польське громадянство (при дотриманні певних вимог законодавства Польщі).

Вони також спонукають наших мешканців виготовляти паспорта громадян РП і при цьому посилаються на те, що в Польщі не заборонено мати подвійне громадянство, але не говорять, що в разі отримання польського чи іншого іноземного підданства, у них виникає обов’язок в особливий період проходити військову службу у збройних силах цих іноземних держав. І хто зна, до чого це все приведе…?

Тут без перебільшень напрошуються аналогії з “руськім міром”, але це все доволі відрізняється від того, що відбувалося на Донбасі. Основна відмінність між “руськім миром” і польським проектом у тому, що він більш-менш будується на рівноправних засадах. Польська експансія не така агресивна як російська, але вона більш продумана виважена і збалансована. Вони пропонують певні бонуси і економічні дивіденди для пересічних громадян. Поляки працюють з громадянським суспільством, з активною молоддю, різними групами, які мають авторитет. І в цьому активною є роль як представників пропольських організацій так і духовенства католицької церкви.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Доречі, в Івано-Франківську теж діють польські товариства! Варто знати, що на даний час між урядом Польщі та України діє програма, метою якої є ідентифікація «Карт поляка» та виявлення «підробок», в результаті чого будуть проводитися розслідування по цим фактам, а причетні особи рано чи пізно будуть притягнені до відповідальності.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...