facebook

Білоруси повністю перекрили кордон з Україною

Білоруський диктатор заявив, що «з України перевозять багато зброї» Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що розпорядився повністю перекрити кордон з Україною. Про це він заявив сьогодні на урочистих зборах на честь Дня незалежності Білорусі, повідомляє білоруське державне інформагентство «БЕЛТА».

«Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною», – сказав Лукашенко. Лукашенко також відзвітував про завершення «масштабної антитерористичної операції», в межах якої начебто викрили «сплячі терористичні комірки» та «загони самоооборони», з якими пов’язані Німеччина, Україна, США, Польща й Литва. За її підсумками він пообіцяв пред’явити претензії канцлеру Німеччини. Самопроголошений президент Білорусі заявив про нібито спробу замаху на провладного білоруського журналіста Григорія Азарьонка в ніч на 2 липня, щоб «знерухомити, захопити, кинути в багажник, вивезти в ліс, відрізати язика».

Зауважимо, що Державна прикордонна служба України поки не коментувала заяви Лукашенка. Своєю чергою, як інформує Deutsche Welle з посиланням на прикордонників, випадків, коли хтось намагався прорватися через водний кордон чи кордон України на суші зі зброєю, останнім часом не було. Як і не було зафіксовано переміщення диверсійно-розвідувальних груп. Єдине, що виявили минулого року, – один схрон з легкою зброєю біля українського кордону на суші.

Це стало ще одним аргументом для заяв офіційного Мінська про те, що з України в Білорусь нібито може потрапляти зброя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...