facebook

“Товкти писком кожного Довбика і всіх довбаків”: журналіст розніс вщент російськомовних футболістів збірної України

Колишній прес-секретар збірної України з футболу, спортивний аналітик Ігор Мірошниченко вважає, що необхідно настійливо звертати увагу російськомовним футболістам збірної України, щоб вони спілкувалися українською мовою у публічному просторі.

Відповідну заяву журналіст зробив під час відеотрансляції на своїй сторінці у Facebook

“Чому я не вболіваю за збірну України з футболу так, як я робив це раніше?, – запитується спортивний аналітик. – Тому що я вважаю, що національна збірна має відтворювати все відчуття того, що таке Україна”

Мірошниченко пояснив своє розчарування: “Вперше мою святу віру підірвав плей-лист з 10-ти пісень, які є улюбленими для гравців збірної України, з яких лише одна є українською мовою, більшість – російською мовою, а одна з них стосувалася того самого Моргенштерна.

По-друге, те, що це не зовсім моя збірна, я усвідомлюю, коли чую, як говорить тренер національної зібрної Андрій Шевченко та його підопічні. Наша збірна України – це унікальна збірна, яка, окрім мабуть, Білорусі, яка не говорить своєю рідною державною мовою, яка говорить і послуговується у побуті і на прес-конференціях мовою країни окупанта.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Останнє, що спровокувало мовний скандал, це інтерв’ю Артема Довбика, який забив гол, що вивів Україну у чвертьфінал Євро. Футболіст всупереч сподіванням українців дава інтерв’ю російською мовою”.

Журналіст переконаний, що за 30 років незалежності ті, хто не володіє українською мовою є або невігласами, або ідіотами, або окупантами. Артем Довбик, на думку спотивного аналітика, відноситься до іншої категорії українців, які переживають комплекс меншовартості черз свою україномовність.

“Хейтити наших футболістів – це завдання кожного україномовного свідомого громадянина. Ми маємо створювати умови, де кожен, хто соромиться говорити українською чи не може говорити українською, має відчувати себе неповноцінним.

Тому я вважаю життєво необхідним товкти писком кожного Довбика і всіх інших довбаків у національній збірній України, серед співаків і музикантів, псєвдоінтелігенції, яка демонстративно не використовує української мови у публічній сфері, що вони є неповноцінними, що вони є людьми з обмеженими розумовими здібностями, що вони підігрують російській пропаганді”, – підкреслює Мірошниченко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...