facebook

На Донбасі серед білого дня бойовики вбили медика з позивним “Феофан”: у мережі хвиля скорботи

На Донбасі в результаті обстрілу бойовиків загинув начальник медичного пункту механізованого батальйону 93-ї ОМБр Юрій Письменний з позивним “Феофан”.

Про це повідомляється на сторінці 93-ої бригади в Facebook.

“Це сталося серед білого дня. Окупанти відкрили вогонь, і уламки від ворожого снаряда поранили медика. Травми виявилися несумісні з життям. Ми висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, колегам і побратимам і поділяємо з ними біль від втрати Юрія”, – написали побратими.

Історія військового медика
Він народився 4 березня 1962 року. Жив у Дніпрі, здобув вищу медичну освіту, а в 1987 році закінчив Дніпропетровський медичний інститут.

У 2016 році пішов на війну медиком-волонтером і служив у першому добровольчому мобільному госпіталі ім. Пирогова. Наприкінці 2018 року призвався до лав Збройних Сил України. Очолив медичний пункт батальйону. Буквально тиждень тому отримав чергове військове звання “капітан”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Він запам’ятався професіоналізмом, добродушністю, готовністю завжди йти вперед, ніколи не відступати. Він врятував життя десяткам бійців. Всі з 18 – го року був поранений в батальйоні, проходили через його руки”, – поділився спогадами начальник медичної служби бригади Анатолій Чуйкін.

“Феофан” завжди сам виїжджав до поранених. Він турбувався за них і тоді, коли поранені потрапляли в госпіталь: дзвонив їм, намагався розв’язувати проблемні питання. Його всі називали батьком і йому можна було зателефонувати в будь-який час з будь-якого питання.

“До нього будь-який солдат міг підійти, він всім допомагав. Батальйон осиротів. Ми всі шоковані”, – сказано в повідомленні.

У Юрія залишилася дружина Тетяна, а також дорослий син Георгій і дочка Євгенія.

У мережі українці сумують про велику втрату.

Вічна пам’ять. Дякуємо і вклоняємось Лікарю.Співчуття рідним і побратимам.
Юрію Васильовичу світла пам’ять, воїнам бригади та рідним співчуття через втрату.
Світла пам’ять, вшанованій людині! Як не вистачає нам таких людей! Як болісно, коли втрачаємо тих, хто рятує! Щиро співчуваю рідним і друзям.
Вічна пам’ять і царство небесне. Співчуття дружині і сину, рідним.
Дуже співчуваю сім’ї загиблого. Але мені хочеться поставити смайлик обурення. Майже кожного дня вбивають наших захисників.
Боже, яке страшне горе! Співчуття рідним та близьким героя. Вічна пам’ять..

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...