facebook

На полі біля Києва створили найбільший герб України. Фото

8 липня, у селі Велика Олександрівка, Бориспільського р-ну, Київської області відбулась реєстрація національного рекорду: найбільший герб України, створений на полі за допомогою інноваційних технологій.

Про це пише agronews.ua.

Герб України на площі 60 000 м2 висіяли на полігоні аграрних інновацій Digital Field. Зробили це за допомогою технологій точного землеробства.

Для висіву герба підібрали найсучасніші ресурси – добрива, насіння, систему захисту, яка дозволить рослинам розвиватися і залишатися зеленими довший час.

Проект був створений з нагоди 30 річниці Незалежності та з метою продемонструвати інноваційний потенціал українського аграрного сектору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Полігон аграрних інновацій неподалік Києва та за 12 кілометрів від аеропорту Бориспіль і його поля добре видно з вікон літаків, які пролітають над ними. Тож гості країни чи ті, хто повертається додому, вже можуть бачити «живий» герб України, створений на полі.

«Використовуючи сучасні агротехнології, будь-яке поле можна перетворити на витвір мистецтва. Для створення герба ми розробили електронну карту-завдання, прив’язавши норму висіву до GPS-координат. Потім карту завантажили у бортовий комп’ютер трактора, який управляв сівалкою точного висіву – Precision Planting. Техніка рухаючись по полю, фактично без людського втручання, висіяла герб, автоматично відключаючи секції у потрібних місцях», – розповів Ярослав Бойко, СЕО AgriLab, ініціатора проекту.

Про герб у цифрах: 406 270 насінин висіяли, 60000 м2 – загальна площа поля з гербом, 275 метрів висота символіки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...