facebook

Провели втручання без жодного розрізу: у Львові медики врятували 6-місячного малюка з вродженою вадою серця

Через день після втручання маленького пацієнта виписали додому. У Львові лікарі врятували 6-місячного хлопчика із вродженою вадою серця, не роблячи складних операцій. Медики зробили це ендоваскулярно – без жодного розрізу.

Про це повідомляє Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова.

Медики розповіли, що до них звернулась мати 6-місячного Юліана. Жінка повідомила, що у дитини знизився апетит та з’явилась швидка втома. Львівські лікарі діагностували у дитини вроджену ваду серця – клапанний стеноз легеневої артерії важкого ступеня. Тобто це – звуження між правим шлуночком і легеневою артерією, яка несе кров у легені.

“Єдиний вихід – операція. Уже наступного дня нашими спеціалістами провели ендоваскулярне втручання без жодного розрізу – балонну вальвулопластику легеневої артерії. Тобто, через стегнову вену до клапана легеневої артерії був введений спеціальний балон, котрий при роздутті усунув виражений стеноз. Так, через день після втручання пацієнт був виписаний додому”, – йдеться у повідомленні.

Лікарі наголошують, що помітивши якісь зміни в організмі варто одразу звертатись за медичною допомогою. Так можна швидше вилікувати недугу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...