facebook

В Україні будуть масово щеплювати педагогів, – Рубан

У місті Києві набирає обертів кампанія з вакцинації від коронавірусу працівників соціальної сфери. Найбільш активний етап щеплення педагогів планується на другу половину серпня.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан. “Сьогодні місто Київ є лідером з вакцинації цих категорій”, – наголосив він.

За інформацією посадовця, понад 300 тисяч киян записалися в чергу на вакцинацію. “Можна пишатися киянами, які стають на чергу на вакцинацію. Сьогодні їх більше ніж 300 тисяч осіб. Це обізнаний контингент. Це організовані колективи, групи ризику, медичні працівники”, – сказав він.

Рубан повідомив, що на сьогодні серед працівників соціальної сфери вакциновано трохи більше ніж 40%. Отже, є ризик того, що до початку навчального року не всі вихователі, вчителі та викладачі зможуть отримати повний курс щеплення, дві дози.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте він запевнив, що міська влада робить усе, щоб прискорити цей процес. “Сьогодні вакциновано понад 40%, але процес буде активізовано після 15 серпня, коли вчителі повернуться з відпусток. Вчителі – це ті представники соціальної сфери, які повинні бути вакциновані обов’язково”, – зауважив Рубан.

Водночас він додав, що “на кожній нараді у київського міського голови, на кожній нараді штабів” обговорюються шляхи “посилення заходів щодо вакцинації” усіх інших груп киян, зокрема працівників супермаркетів, магазинів і всіх, хто залучений у сфері обслуговування.

“У місті Києві є центри вакцинації, є мобільні групи, є вакцина. Сьогодні місто набирає темпів вакцинації з усіх напрямків. Задля недопущення поширення інфекції розглядається питання щодо вакцинації організованих груп, колективів”, – заявив посадовець.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...