facebook

“Буде дуже погана осінь”: Комаровський попередив українців про наближення спалаху небезпечного штаму COVID-19 “Дельта”

Комаровський допустив, що істотний стрибок кількості хворих може відбутися навіть у серпні.

Спалах індійського штам коронавірусу “Дельта” в Україні очікується восени 2021 року, в гіршому випадку – навіть у середині серпня.

Про це заявив відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський на своєму YouTube-каналі.

Комаровський висловив занепокоєння, що в Україні майже нічого не знають про небезпечний штам “Дельта”, який вже зареєстрували в 111 країнах. Крім того, за його словами, до спалаху може призвести невелика кількість вакцинованих від коронавірусу.

“З урахуванням кількості людей, які на сьогодні щеплені в Україні, ми як інфекціоністи розуміємо, що нас всіх чекає. У нас буде дуже погана осінь, в гіршому випадку – вже середина серпня. Можливо, почнеться (спалах. – Ред.)”, – попередив Комаровський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також висловив стурбованість і тим, що українські зразки на визначення штаму “Дельта” досі відправляють за кордон, а не досліджують всередині країни. Але слід зауважити, що за інформацією головного санлікаря Ігоря Кузіна, в Україні наразі є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам “Дельта”, який вважається більш заразним і швидко поширюється світом. Проте МОЗ працює над тим, щоб наростити потужності і має намір впровадити методи, які б дозволяли на рівні областей визначати штами коронавірусу.

Нагадаємо, раніше керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко заявив, що українцям важливо вакцинуватися саме зараз, поки немає зростання захворюваності на COVID-19, яке експерти прогнозують вже найближчим часом. Оскільки фахівці прогнозують, що спалах “може бути дуже серйозним”. До прикладу, у Нідерландах, де були схожі з Україною темпи спадання захворюваності, ці ж показники за тиждень зросли вдесятеро.

Як повідомлялося, заслужена лікарка Людмила Мухарська заявила, що спалах індійського штаму “Дельта” в Україні може статися вже в липні або, коли люди будуть повертатися після літніх відпусток, що більш імовірно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...